Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vecmātei, kuras kļūdas dēļ mājas dzemdībās mira bērniņš, sods – 50 latu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pēterups (trīs bērnu tētis
P
Neesam no bagāto gala. Tā ka dzemdēšana mājās nav bagātības, bet pārliecības jautājums. Un kāpēc aizliegt? Tāpēc, ka jums ir bail? Neviens taču nespiež dzemdēt mājās tās, kurām ir bail, vai arī kādas citas problēmas. Gribat slimnīcā - lūdzu, tik ļaujiet citiem arī izdarīt savu izvēli.
Dace -māmiņa
D
Kā Tu vari tik kategoriski spriest?! Uzskatu, ka mājās dzemdēšanu vajag aizliegt, bet ja cilvēks to patiešām vēlas, tad arī nes visu atbildību. Šo mājās dzemdēšanas modi pārsvarā popularizē turīgas sievietes, kurām šķiet, ka par naudu var nopirkt visu! Var jau runāt, ka agrāk sievietes dzemdēja lauka malā, bet šobrīd gan vajadzētu šai lietai pieiet atbilstoši laikam, jauno māmiņu šī brīža veselības stāvoklim un fiziskai attīstībai, ar ko šodien lielais vairums nevar lepoties! Protams, arī vecmātēm vajadzētu izjust lielāku atbildību, mazāk domājot par peļņu!
Diesel
D
KURŠ IDIOTS FORMULĒJA VIRSRAKSTU - RAKSTĀ TACU SKAIDRI PATEIKTS, KA BĒRNIŅŠ NEMIRA VECMĀTES, BET GAN PATOLOĢIJAS DĒĻ.
māmiņa
m
Šāda vecmāte turpmāk nedrīkst strādāt slimnīcā un punkts. Tā nav profesionāla rīcība. Tā ir vēlme saņemt naudu, īpaši nepiepūloties.
petra
p
šeit nu būs tiesas darbi, tas taču skaidri redzams. Otrā raksta nosaukums ir nepatiess, līdz ar to galvenajam redaktoram nāksies par šo atbildēt.
???
?
Madekki kantora ekspertiizeem tieshaam NAV nekaadas jeegas, jo ekspertiize noziimee slimiibas veestures paarakstiishanu uz A4 formaata lapaam datorrakstaa. Ko nu vainiigais/nevainiigais medikjis buus sarakstiijis, tam buus ticeet. Interesanti, kura no experteem ir mineetaas vecmaates bijusii koleegje? Zarinja, Kaleeja, Rituma...?
Ina
I
50 LVL? tas var notikt tikai Latvijā. ''licenses'' (ja tāda būtu) atņemša, vai kā citādi, tas būtu sods. tāpat kā autovadītājam atņem tiesibas uz mūžu.... mēs esam ar tevi -- Ieva.
andra
a
Milie cilveki, Jus pat nespejat aptvert, cik liela nelaime ir notikusi konkretajai gimenei, domaju, ka ari vecmate nav laimiga par notikuso. Beidzot cepties un tiesam, nekuriniet naidu... Loti ceru, ka bernina vecaki sos komentarus nelasa.
Fuuu
F
??????? 23:10 ,,Bet man nav tiesību saukt ātro palīdzību uz svešu māju.,,- vai patiesi Latvijā eksistē tik stulba norma??????? Tiesiibas shai ir, tachu ja adresaats to aatro paliidziibu pasuuta nafig, tad izsauceejam jaamaksaa par nepamatotu izsaukumu. Apmeeram taapat kaa ja kaut kaadi tiinji aiz neko dariit buutu izsaukushi aatro paliidziibu uz ??????? maajas adresiiti, kaut arii shii sveika un vesela. Dzemdeejoshaa maaminja un shaas radinieki bija pie pilna sapraata un riiciibspeejas, vareeja aatros izsaukt pashi. Tachu aciimredzami to neveeleejaas, bet gribeeja turpinaat ieplaanoto maajdzemdiibu shovu. >Un vai tas attiecas arī uz gadījumiem, kad saucējs atrodas dzīvoklī?????? Vecmaate neatradaas dziivoklii, bet kad ieradaas, taa arii neatejot no kases maaminju nosuutiija uz slimniicu ar aatrajiem. Iisteniiba uzliktaa soda "pamatojums" ir dzilji muljkjiigs, jo uzliek vecmaatei par pienaakumu diagnosticeet un aarsteet pa gabalu pa telefonu.
Fuuu
F
Tikai nevajag ljaljaa. Kaa staasta, shifreetaa maaminja ir ekologjiskaas kosmeetikas biznesmene, tad jau arii dabiski ka shai gan bziks uz maajdzemdeeshanu bija, gan bziks pret sliktajiem dakteriem, gan arii bziks uz aarsteeshanos ar ekologjiskajiem kaapostiem. Vot tikai dazhkaart par iisu sanaak ar ekologjiskajiem kaapostiem.
???????
?
,,Bet man nav tiesību saukt ātro palīdzību uz svešu māju.,,- vai patiesi Latvijā eksistē tik stulba norma??????? Un vai tas attiecas arī uz gadījumiem, kad saucējs atrodas dzīvoklī?????? Man ir gadījies, ka policiju var saukt tikai pēc savas deklarētās adreses nevis ,piemēram, uz kādu ielu stūra/krustojuma bez konkrēta numura, kur noticis nelaimes gadījums, ja esmu kļuvusi par nejaušu liecinieci traģēdijai.
aha
a
dzemdēt vajag slimnīcā pozitīvi domājošo un mantojuma izslēdzamo radu un advokātā klātbūtnē.
vinnijs
v
Ko gan pacientam līdz ārsta brīdināšana par mājas dzemdību sekām? Un kāpēc tikai mājas dzemdībām var būt sekas? Cik nav bijuši gadījumi, ka tieši dzemdību namā kāds nočammājas un bērniņi aiziet bojā... Manuprāt, tā kā Jūs rakstat sava komentāra pirmajā daļā, pacients sagaida, ka sarežģītā situācijā gan ārsts, gan vecmāte zinās kā rīkoties un rīkosies profesionāli. No raksts spriežot, Ievas gadījumā vecmāte tomēr varēja rīkoties profesionālāk, nevis ieteikt ēst kāpostus! Un beigu beigās, ja cilvēki maksā viņai par pakalpojumu, tad bija jāierodas iespējami ātrāk.
temīda
t
50 Ls... tiesu sistēma par mums atkl'ti smejas!
Fuuu
F
Pēterups (trīs bērnu tētis 19:43 bet nepataisīsim tamdēļ mājdzemdības par panaceju. Peeterup, tu esi vaardinju panaceja lietojis ljoti savdabiigaa kontekstaa (pretrunaa ar tavu paareejo vaariishanos), kas liek domaat ka tu nevisai apjeedz ko tas noziimee.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas