Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Veidos divas filmas mazākumtautību skolēniem par latviešu valodu

Mazākumtautību skolām tiks izveidotas divas mācību filmas par latviešu valodu. Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta ietvaros veidoto filmu galvenais mērķis ir parādīt latviešu valodas nozīmi karjerā, izglītībā un ikdienā, stāsta projekta pārstāve Ieva Galuza.

Viena filma būs divdesmit piecas minūtes gara. Vienā no tām par latviešu valodu izteiksies žurnālists, būs arī ekspertu viedokļi. Savukārt otrajā filmā būs septiņas epizodes, kurā jauniešiem "saprotamā un asprātīgā veidā" tiks parādīta latviešu valodas vērtība sadzīvē un karjerā. Galvenā ideja esot parādīt, ka valoda ir nepieciešama ne tikai karjerā un izglītībā, bet arī sarunājoties ar vienaudžiem, piebilst I.Galuza.

Filmas veidos SIA Interaktīvai parks, kura uzvarēja izsludinātajā iepirkumā. Tam bija pieteikušies divi pretendenti. Ar iepirkuma uzvarētājiem noslēgts līgums 41 200 latu vērtībā. Summai jāsedz gan filmu izveide, gan kopiju radīšanu, ko izsniegt skolām.

Filmas paredzētas 7.-9.klasēm.

ESF projekts "Atbalsts valsts valodas apguvei un bilingvālajai izglītībai", kura ietvaros veidos filmas, uzsākts 2008.gada decembrī un risināsies līdz 2011.gada decembrim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas