Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Veiks dienesta pārbaudi, iespējams, novilcinātajā puiša piekaušanas lietā

Pēc publikācijas laikrakstā Diena par vairāk nekā trīs gadus ieilgušu kriminālprocesu, kurā policija izmeklēja tobrīd 18 gadu vecā Ģirta Lediņa piekaušanu — viņš guva vidēja smaguma miesas bojājumus, Ģenerālprokuratūras Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļa pieprasīja pārbaudei šo kriminālprocesu, un tagad iecerēta dienesta izmeklēšana par policijas darbinieku darbu.

Rīgas Centra rajona prokuratūra vēstulē cietušā Ģ.Lediņa (21) advokātam Jānim Dzirniekam raksta, ka ir nomainījusi procesa virzītāju un uzraugošo prokuroru šajā lietā, lai novērstu kriminālprocesa izmeklēšanas novilcināšanu. Diena jau rakstīja — nelaime notika 2005.gada 31.maijā pirtī Vecrīgā, kuru kā atvadas skolai bija izvēlējušies Rīgas 3.vidusskolas skolēni, pasākumā ieradās arī ar skolu nesaistīti jaunieši, to skaitā Ivo. Pēc vakara gaitā notikušām vārdiskām nesaskaņām starp Ģ.Lediņu un Ivo, kuru iemesls bija kādas skolas biedrenes kurpe, pēc Ģ.Lediņa un atsevišķu liecinieku Dienai teiktā, sākotnēji konflikts izvērties pirts telpās un pēc tam Vaļņu ielā pie pirts — Ivo bija sitis ar dūrēm Ģ.Lediņam pa galvu. Ivo Dienai stāstīja, ka noticis kautiņš — situši esot abi, ko noliedz Ģ.Lediņš un daži liecinieki. Dienesta pārbaudē būtu vērtējama "procesa virzītāja un viņa tiešā priekšnieka rīcība, veicot kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanu", prokuratūra raksta vēstulē J.Dzirniekam. "Ļoti iespējams, ka beidzot varētu taisnība un likumība uzvarēt, jo iepriekš kriminālprocess tika novilcināts, tika gaidīts noilgums lietā," saka advokāts J.Dzirnieks. Noilgums lietā iestāsies pēc gada un septiņiem mēnešiem. Policijas arguments Dienai par ieilgušo izmeklēšanu bija pretrunīgas abu pušu un liecinieku liecības, kuru dēļ neesot iespējams saprast, kura persona Ģ.Lediņam sagādājusi miesas bojājumus. Lietā nomainījušies vairāki izmeklētāji. J.Dzirnieks jau arī agrāk vērsies prokuratūrā bažās, ka kriminālprocess tiek speciāli novilcināts, to 2007.gadā atzinusi arī prokuratūra, tiesa, arī vēlāk, kā atzīst J.Dzirnieks, atbilstoša izmeklēšana neesot notikusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas