Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Veismane dienesta auto izmanto arī brīvdienās

Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane arī brīvdienās izmanto dienesta auto, novērojuši portāla _Diena.lv _lietotāji. Viņi pauž sašutumu, ka amatpersona tik atklāti, visu acu priekšā izmanto valsts resursus. Valsts kancelejā nenoliedz, ka amatpersona lieto dienesta auto arī brīvdienās, taču uzsver, ka G.Veismane brīvdienās auto vada pati un pati maksā arī par degvielu.

Diena.lv raksta portāla lietotāji, G.Veismani ar dienesta auto viņi redzējuši Vasarsvētku svētdienā Lielupes kapos. Auto bagāžnieks bijis pilns ar stādiem, un pie kapu vārtiņiem novietotajam auto bijis valdības numurs.

Valsts kancelejā apliecina, ka G.Veismane 31.maijā ar dienesta auto devās uz piederīgo kapiem Lielupē. Valsts kancelejai ir trīs dienesta automašīnas, kas piešķirtas individuālai lietošanai, stāstīja kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Ieva Aile. Individuāli lietot dienesta auto var arī G.Veismane, kuras rīcībā nodots 11 gadus vecais Volvo S70. Lai ekonomētu līdzekļus un neizmantotu šoferi, Valsts kancelejas direktore personīgi vada auto darba dienu rītos un vakarā, lai nokļūtu no dzīvokļa Jūrmalā uz darba vietu Rīgas centrā, stāstīja I.Aile.

Vidēji mēnesī ar Valsts kancelejas dienesta auto tiek nobraukts 3600 kilometru, tam iztērējot ap 500 litriem degvielas, stāsta kancelejas pārstāve. Apmēram 1600 kilometrus nobrauc direktore, bet darba dienas laikā šoferis vēl vidēji 2000 kilometru. Autovadītāja pienākumos ietilpst direktores un citu Valsts kancelejas darbinieku vadāšana dienesta darīšanās, kā arī steidzamas korespondences izvadāšana.

Saskaņā ar iekšējiem normatīviem Valsts kancelejas vadītājam noteikts 5000 kilometru limits mēnesī. Gadā tie ir 60 000 kilometru. Normatīvi par dienesta auto Valsts kancelejas vadībai arī nosaka, ka šāds nobraukums ir piešķirts arī Ministru prezidenta biroja vadītājam un Valsts kancelejas direktora vietniekam.

G.Veismane dienesta auto lieto arī brīvdienās. Šiem braucieniem viņa degvielas bāku piepilda pati, uzsvēra I.Aile. 

Valsts kancelejā esot vairākkārt diskutēts par iespēju atteikties no dienesta automašīnu lietošanas, bet, “ņemot vērā, pēdējo mēnešu valdības darba apjomu, neprognozējamo Ministru kabineta sēžu ilgumu (pat līdz 11 vakarā) un ārkārtas sēdes brīvdienās, izlemts dienesta automašīnas saglabāt, nodrošinot operatīvu iespēju nokļūt uz un no darba vietas jebkurā situācijā”. Vai lētāk būtu sūtīt šoferi, ik dienu nobraucot 80 kilometrus, jautāja I.Aile.

G.Veismane šobrīd atrodas komandējumā ārzemēs, tāpēc dienesta auto lietošanu brīvdienās paskaidroja Komunikācijas daļā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas