Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vēl viens noziegums uz Daugavpils šosejas

Pēdējo reizi redzēta: 2006.gada 22.septembrī Aizkraukles rajona Kokneses dzelzceļa stacijā. Iespējamā pazušanas vieta: Daugavpils šoseja pretim DUS Astarte Nafta Kokneses pagastā. Pazušanas apstākļi: Piektdienas pēcpusdienā Annamarija no Vecbebru tehnikuma devās uz savu dzīvesvietu Viesītē. Kokneses dzelzceļa stacijā viņa kopā ar draudzeni iepirkās veikalā.

Nedaudz vēlāk, sakot, ka dodas uz šoseju, lai nostopētu mašīnu līdz mājām, Annamarija izgāja no veikala. Vairāk neviens viņu nav redzējis. Policijai ir pamatots iemesls domāt, ka meitene pazuda, stāvot Daugavpils šosejas malā un stopējot automašīnas. Pazušanas laiks: 14 līdz 15.00

Vai tas pats maniaks?


Vīrietis uzbrūk un seksuāli izmanto nepilngadīgu meiteni aptuveni tajā pašā rajonā, kur pirms vairākiem gadiem pazuda Laura Strazdiņa un Annamarija Indāne. Visus gadījumus vieno arī diennakts laiks — no pulksten 14 līdz 15 dienā


Kad mācības beidzās, meitene no kādas Aizkraukles rajona vidusskolas ar skolas autobusu devās uz savām mājām Aizkrauklē. No autobusa viņa izkāpa uz Daugavpils šosejas, līdz pagriezienam uz pilsētu bija kādi 100 metri. Viņa nebalsoja nevienu automašīnu, bet mierīgi gāja gar šosejas malu, līdz pie viņas piestāja kāds sudrabots auto un viņu uzrunāja vīrietis ap 40. Meitene mašīnā nekāpa, vīrietis neatlaidās līdz pēkšņi, piedraudot ar nazi, pavēlēja sekot uz mežmalu. Tur meitene bija spiesta seksuāli apmierināt viņu. "Visu izdarīja un pats aizlaidās," stāsta Aizkraukles rajona kriminālpolicijas priekšnieks Aigars Zīmelis. Izvarošanas fakts nav konstatēts, tiesa, vīrietis, iespējams, nobijies no kāda garāmbraucoša vilciena, meiteni palaidis un steidzies prom savā auto.

Šāds notikums risinājies otrdien, gaišā dienas laikā, aptuveni 14.30. Policija sākusi kriminālprocesu par vardarbīgu dzimumtieksmju apmierināšanu un izsludinājusi noziedznieka meklēšanu, īpaši aicinot atsaukties autovadītājus, kas redzējuši šosejas malā atstātu sudraboto VW Passat. Pēc cietušās meitenes liecībām uzzīmēts noziedznieka fotorobots, mašīnas numurs patlaban nav zināms. "Pagaidām bez panākumiem," atzīst A.Zīmelis, aicinot cilvēkus ziņot, ko redzējuši. Pēc nodarītā noziedznieks devies Rīgas virzienā.

Daugavpils šosejas rajons ap Aizkraukli ir zīmīgs ar divu meiteņu pazušanu. Pirms diviem gadiem Koknesē pie šosejas "izgaisa" 16 gadu vecā Annamarija Indāne, bet vēl pirms gada tobrīd septiņus gadus vecā Laura Strazdiņa. Neviena no meitenēm nebija klaiņotāja, un policija viņu pazušanā ir saskatījusi nozieguma pazīmes. Vēl aizvien meitenes nav atrastas, saistībā ar viņu pazušanu nav aizturēta arī neviena persona.

"Tā ir tieši tā pati vieta, kur pazuda Laura Strazdiņa," raksturojot otrdienas noziegumu, neko nav aizmirsis arī A.Zīmelis, kurš bijis pats iesaistīts abu meiteņu meklēšanas darbos. "Noteikti pārbaudīsim viņa saistību, tikai vispims viņš ir jādabū rokā." Visus trīs gadījumus vieno arī diennakts laiks, proti, ap 14 —15 dienā, tiesa, abas meitenes pazuda rudenī.

Versija, ja tas ir tas pats seksuālais maniaks, uzdod jautājumu, kāpēc šoreiz meitene nav pazudusi bez vēsts? Iespējams, izšķirošs bijis garāmbraucošais vilciens, taču, kā liecina Justīnes Legzdiņas slepkavas — tagad notiesātā Gundara Paipalas psiholoģija, šāda rakstura noziedznieku reakcija ne vienmēr ir konsekventa.

Proti, neilgi pirms J.Legzdiņas seksuālās izmantošanas un nogalināšanas G.Paipala bija veicis līdzīga rakstura noziegumu ar citu nepilngadīgu meiteni, kuru viņš pēc dzimumtieksmes apmierināšanas bija tomēr atbrīvojis, ticot, ka paliks nesodīts. Kad prokurore viņam pratināšanā bija jautājusi, kāpēc Justīni viņš izvēlējās nogalināt, G.Paipala bija atbildējis: "Man apnika viņas lielā muldēšana." G.Paipalas noziegumiem pret nepilngadīgām personām nebija arī noteikts laika cikliskums, taču sakarība gan — tās viņš izmantoja, esot tikko šķīries gan no pirmās, gan no otrās sievas, iespējams, uzlūkojot meitenes kā "vieglu ēsmu".

***

Laura Strazdiņa, 7


Pēdējo reizi redzēta: 2005.gada 14.septembrī Aizkraukles dzelzceļa stacijā. Iespējamā pazušanas vieta: Daugavpils šosejas apkārtne posmā no Skrīveriem līdz Koknesei.

Pazušanas apstākļi: Ap trijiem pēcpusdienā Laura izgāja no Aizkraukles pagasta sākumskolas, kur viņu kopā ar citām klases meitenēm līdz četrus kilometrus attālajām mājām vajadzēja aizvest kādas skolasbiedrenes tēvam. Tomēr, saņēmis steidzamu zvanu no darbavietas, vīrietis Lauru izlaida pie Aizkraukles dzelzceļa stacijas, no kurienes meitene tālāk devās kājām. Ņemot vērā aculiecinieku liecības, policijai ir pamats domāt, ka meitene pazuda, ejot pa Daugavpils šosejas malu.

Pazušanas laiks: 14 līdz 16.00

***

Annamarija Indāne, 16

 ***

Vīrieša pazīmes

Izkats: vecums 35-40 gadi, augums 180 cm, vidējas miesas uzbūves; mati īsi, gaiši, taisni, seja ovāla; gaiša bārda; zods šaurs; acis šauras, tumši zilas, vīrietis runā latviešu valodā. Nēsā zaļas krāsas saulesbrilles.
Ģērbies: baltas krāsas adīta jaka ar rāvējslēdzēju, jakai uz abiem pleciem melnas krāsas svītra; tumši zilas krāsas džinsa auduma bikses; sporta apavi melnā krāsā ar baltu zoli, šņorējamas.
Mašīna: sudrabkrāsas VW Passat.

Uzmanību autovadītājiem!

Policija aicina īpaši atsaukties autovadītājus, kas otrdien aptuveni 14.30 bija Aizkraukles tuvumā un ievēroja ceļmalā (virzienā uz Daugavpili) stāvošu sudrabkrāsas VW Passat markas automašīnu, tā tur aptuveni desmit minūtes, pēc tam apgriezās un devās Rīgas vir-zienā. Ir svarīgi noskaidrot automašīnas numuru.

Par attēlā redzēto vīrieti un automašīnu ziņot 112 vai tuvākajā policijas iecirknī

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas