Skolēnu maltītēs būs jāiekļauj ogļhidrātus saturoši produkti - rupjmaize vai pilngraudu maize, vārīti kartupeļi vai kartupeļu biezenis, vārīti griķi, putraimi, rīsi vai makaroni. Pusdienās būs jāiekļauj dārzeņi, olbaltumvielām bagāti produkti, piena produkti un salāti. Kā norādīja ministrija, saslimšanas gadījumu, kuru viens no būtiskākajiem izraisītājiem ir nepietiekams, nekvalitatīvs un neregulārs uzturs, rādītāji vēl aizvien Latvijā saglabājas augsti un nav konstatējama būtiska uzlabošanās. Neveselīgu pārtikas produktu tirdzniecības aizliegums skolā, kā arī Piena programma, minētās bērnu veselības problēmas mazina, taču šie pasākumi ir nepietiekami, lai veicinātu veselīga uztura paradumus, uzskata ministrija. Pirmo klašu skolēnu pusdienām valsts plāno tērēt 80 santīmu dienā.
Vēlas aizliegt skolēnus barot ar frī kartupeļiem, kečupu un majonēzi
Bērnu un ģimenes lietu ministrijas sagatavotais noteikumu projekts paredz, ka no nākamā gada skolēniem pusdienās būs aizliegts pasniegt frī kartupeļus, ēdiena gatavošanas procesā aizliegts lietot pārkarsētās taukvielas, bet kā piedevas ēdienam nedrīkstēs izmantot kečupu vai majonēzi. Sāli ēdienu pagatavošanā drīkstēs izmantot minimāli, vēstī aģentūra BNS.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.