Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vēlas likvidēt Limbažu 3.vidusskolu

Ceturtdien Limbažu 3.vidusskolas kolektīvs, audzēkņi, absolventi un vecāki protestēja pret Limbažu novada domes lēmumu, kas paredz apvienot Limbažu mācību iestādes.

Domes lēmums paredz uz Limbažu 1. vidusskolas bāzes veidot pamatskolu, kur bērni mācītos no 1.līdz 7. klasei, toties uz Limbažu 3.vidusskolas bāzes, kurai plānots pievienot arī Limbažu 2.vidusskolu un Limbažu jauniešu un pieaugušo vakara (maiņu) vidusskolu, taptu daudzfunkcionāla vidusskola.

Pēc Limbažu 3.vidusskolas direktora vietniece Guntas Suhanovas domām Limbažu novada dome lemj par par pilsētas izglītības sistēmas reorganizāciju, kas paredz virkni dīvainu ieceru. Aiz skaistiem vārdiem un solījumiem patiesībā slēpjas ideja likvidēt Limbažu 3.vidusskolu.

"Neslēpšu - man sāp Limbažu 3.vidusskolai lemtais liktenis, kad laba, mūsdienīga un kvalitatīvu izglītību garantējoša, šobrīd joprojām lielākā novada vidusskola tiek iznīcināta tikai tāpēc, ka vietējie varas lēmēji un modeļa bīdītāji grib apliecināt savas ambīcijas," saka G.Suhanova.

Limbažu 3. vidusskolā šobrīd mācās 539 skolēni, no tiem 159 vidusskolas klasēs, strādā 59 pedagogi, un skolas sniegtā izglītības kvalitāte ir atbilstīga MK noteiktajam valsts ģimnāziju līmenim – 75% - 80% skolēnu jau vairākus gadus sasniegumi centralizētajos eksāmenos ir A,B,C līmenī. Limbažu 3. vidusskola ir viena no 15 valsts skolām, kas veiksmīgi sagatavo skolēnus DSD diploma vācu valodā ieguvei. Arī pedagogu kolektīvs ir kvalificēts – 11 skolotāji ir mācību grāmatu autori, 14 skolotāji ir ar maģistra grādu izglītības zinātnēs.

Limbažu 3. vidusskolas direktors Agris Zakulis portālam Diena.lv uzsvēra, ka neiebilst pret reformām, bet tomēr šī reorganizācija viņā izraisa sašutumu. “Kāpēc jāizjauc viena vidusskola, kāpēc tā nevar pastāvēt? Otrajai vidusskolai sporta zāles funkcijas pilda aktu zāle, lai gan 3. vidusskolai ir pietiekami labi izremontētas telpas”.

Arī Martiņš, kurš absolvējis Limbažu 3. vidusskolu, portālam Diena.lv stāsta: “Limbažu 3.vidusskola ir modernākā skola Limbažos, un tajā grib izmitināt palīgklases, kamēr skolu, kurā nav ēdnīcas un sporta zāles, vēlas veidot par ģimnāziju”.

Gaļina Karpova, Limbažu novada Izglītības nodaļas vadītāja portālam Diena.lv skaidro, ka patlaban Limbažos ir trīs vispārizglītojošas vidusskolas un vakarskola, taču skolēniem liegta iespēja Ziemeļvidzemes reģionā mācīties ģimnāzijā. 

“Mums ir daudz skolēnu, eksāmenos ir  labs līmenis, tagad 3. vidusskola bija kā atbalsta skola dabas zinību projektā, toties ar 2011.gadu 1. un 2. vidusskola saņem labu aprīkojumu no Eiropas atbalsta fonda, kas jāizmanto”. Pēc Izglītības nodaļas vadītājas teiktā, 1. vidusskola jau ar sākumsskolas posmu apsteidz 3. vidusskolas skolnieku panākumus mācībās, un tieši šī iemesla dēļ ģimnāzijas klases varētu izveidot zem šīs skolas vārda, taču pagaidām tas nav galīgais lēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas