Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vēlētāju informēšanai par iecirkņiem tērēs pusmiljonu latu

Tā kā Saeima neatbalstīja valdības priekšlikumu budžeta līdzekļu taupīšanas nolūkā šā gada Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās atteikties no paziņojumu vēlētājiem izsūtīšanas pa pastu, valdība otrdien atbalstīja privatizācijā iegūto līdzekļu pārdali šī pasākuma nodrošināšanai, Dienu informēja Pilsonības un migrācijas pārvaldes pārstāve Laura Karnīte.

Ministru kabineta rīkojums "Par privatizācijas ieņēmumu novirzīšanu Eiropas Parlamenta un pašvaldību 2009.gada vēlēšanu nodrošināšanai" un grozījumi vairākos citos normatīvajos aktos paredz novirzīt Pilsonības un migrācijas pārvaldei neizlietoto līdzekļu atlikumus 512 773 latu apmērā, kas bija piešķirti Centrālajai vēlēšanu komisijai, bet netika izmantoti 2008.gada parakstu vākšanai un tautas nobalsošanām

Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra datiem šogad Pārvaldei ir jāinformē vairāk nekā 1,4 miljoni vēlētāju, izsūtot paziņojumus par to, kādā vēlēšanu iecirknī viņiem jābalso. Lai nodrošinātu vēlētāju sarakstu sagatavošanu un paziņojumu nosūtīšanu, nepieciešami 112 773 lati paziņojumu un aplokšņu drukāšanai un ievietošanai aploksnēs, savukārt pasta pakalpojumi paziņojumu nosūtīšanai izmaksā 400 000 latus.

Ņemot vērā nepieciešamību samazināt valsts budžeta izdevumus, Iekšlietu ministrija ierosināja atteikties no paziņojumu sūtīšanas un izmantot citus vēlētāju informēšanas paņēmienus, taču šo priekšlikumu neatbalstīja Centrālā vēlēšanu komisija un tas neguva arī Saeimas atbalstu.

Toties Saeima atbalstīja priekšlikumu, ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde nodrošinās elektronisko pakalpojumu, ar kura palīdzību jebkurai personai būs iespēja uzzināt, kura vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā tā iekļauta.

Pašvaldību vēlēšanās atšķirībā no Saeimas vēlēšanām vēlētāji nevar balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī, bet tikai tajā iecirknī, kura sarakstā vēlētājs iekļauts atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai. Likumā noteiktajā kārtībā vēlētājam ir tiesības noteiktu laiku pirms vēlēšanām mainīt vēlēšanu iecirkni tā vēlēšanu apgabala robežās, kurā vēlētājam ir deklarētā dzīvesvieta vai pieder nekustamais īpašums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas