Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Velšs: Sodi neietekmē narkotiku apkarošanu

Latvijā nav iespējams likvidēt narkotiku izplatību un sodiem nav nekādas nozīmes, tā ntervijā Dienas viesistabā atzina jaunais Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs.A.Velšs norādīja, ka viena no aktuālākajām problēmām ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē ir narkotiku apkarošana.

Jaunais policijas šefs norādīja, ka pilnībā likvidēt narkotiku izplatību Latvijā nav iespējams.
“Visā pasaulē policija no nelikumīgās aprites var izņemt tikai 5-10 % narkotiku. Lai spētu apkarot narkotiku izplatību Latvijā, jāveic preventīvie pasākumi – jāstrādā ar sadarbības partneriem skolās, pašvaldībās. Jāmazina atkarība, mazinot pieprasījumu. Otrs variants – operatīvā darbība," norādīja A.Velšs.


A.Velšs ir pārliecināts, ka VP ir pietiekoša kapacitāte, lai spētu cīnīties ar narkotiku izplatību un ar to saistīto noziegumu skaita pieaugumu. Jautāts vai nebūtu jāpalielina sods par narkotiku noziegumiem, A.Velšs atzina, ka sodiem šajā gadījumā neesot liela nozīme.


“Jāmazina iespēja iegādāties narkotikas, jo būs mazāk narkomānu, jo būs mazāk ar narkotikām saistītu noziegumu. Atkarīgajiem ir pilnīgi vienalga, kāds sods viņiem draud. Jebkurš narkomāns ir bīstams sabiedrībai.  Šis ir plašākas diskusiju jautājums, iespējams jāapsver doma par piespiedu ārstēšanos,” sacīja A.Velšs.


Iekšlietu ministre Linda Mūrniece kā vienu no šī gada prioritātēm noteikusi dzimumnoziegumu apkarošanu. Arī jaunais policijas šefs piekrīt, ka tēma ir aktuāla: “Dzimumnoziegumi ir prioritāte. Attiecībā par reģistru, nepieciešama plašāka diskusija. Ja tas saistīts ar informācijas apkopošanu, lai pedofils neizdara jaunus noziegumus, jebkura informācijas datu bāze uzlabo darbu. Jautājums – kā to izdarīt tiesiski un šis jautājums iziet ārpus VP kompetences.”


Arī uz jautājumu vai dzimumnoziedzniekiem vajadzētu sodu reģistrā dzēst vai saglabāt datus par sodāmību, A.Velšs nesniedza konkrētu atbildi: “Uzreiz nevaru atbildēt, vajag iedziļināties jurdiskajos un prakstiskos apstākļos, tuvākajā laikā noformulēšu savu viedokli.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas