Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Veselības ministrija aicina paaugstināt akcīzes nodokli tabakai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vilis
V
Nekur pasaulē nav ticami pētījumi par smēķēšanas briesmīgo kaitīgumu .Mans vecais tēvs smēķēja no agras jaunības līdz 97g. vecumam būtu smēķējis vēl bet nomira droši vien no smēķēšanas.Pašam man ir 65g. Pīpāšanu atmetu pirms 15 gadiem un protams to nenožēloju,bet es nejūtos ne slimāks ne veselāks vienkārši nesmēķēt ir ērtāk arī nadiņa ietaupās. . Aicinu visus atmest smēķēšanu, par to veselību varbūt var strīdēties, bet ka tā ir galīgi nevajadzīga nodarbe šaubu man nav.
Ieva
I
Prorams, ka vajag runāt arī ar kaimiņiem, un muitniekiem vajag maksāt prēmijas par kontrobandistu ķeršanu.
kruķis
k
Eglītis droši vien kādreiz bija labs ārsts bet pašreiz ir vājš ekonomists.Smēķēšana protams ir kaitīga un pret to ir jācīnas bet Eglīša ierosinājums ir muļķīgs,tas samazinās ienākumus no tabakas, bet nepalielinās nesmēļētāju skaitu.Vajadzētu taču zināt vienkāršu patiesību.Ja kaimiņu valstīs ir kādas preces cenu starpība tad kontrabandu iznīdēt nav iespējams.Pašreiz jebkādu nodokļu palielināšana ir ceļš uz nekurieni. Vēl viena lieta skaitļi ko min Eglītis ir pasmelti vējā.Eglītis nav spējīgs saskaitīt cik gultas ir vai būs Latvijas slimnīcās,ko viņš runā par smēķēšanas statistiku. Nav viņam tādi pētījumi.'Tas ir tukšs populisms.
Liva
L
Eglītis imitē darbību! Tā vietā, lai samazinātu VM un to Aģentūru darbinieku skaitu vai izdevumus, pļāpā par akcīzes nodokli, zinot, ka tabakas izstrādājumus ļaudis iegādāsies pie kaimiņiem!
Ieva
I
Žults nav lamuvārds bet absolūti nepieciešama viela tauku sagremošanai, taču, turpinot tevis iesākto alerģiju, dažam labam smadzenēs vieni tauki vien ir palikuši.
Tāuntā
T
Šajos (un Delfu) komentāros mēs varam redzēt, ka nepīpēšana ir ārkārtīgi kaitīga veselībai- nepīpētājiem asinsrites sistēmā pārsvarā tek žults. Un tiek arī gāzta ārā.
Produkts
P
Labākais, ka tabakai ar likumu noteikts tirdzniecības uzcenojums ne augstāks kā 5%.
Ieva
I
Protams, ka vajag paaugstināt. Bet varbūt iesākumā ir vērts skaļi un publiski pateikt, ka nikotīns ir narkotika un, piemēram, padomāt, vai policijā, īpaši šajos krīzes laikos, vadošos amatos ir vērts turēt no nikotīna atkarīgus narkomānus?
zoos
z
Eglītis aicina paaugstināt akcīzi UN KO PATS dara ? ... pats ir NESPĒJĪGS tautas labā STRĀDĀT .AKCĪZES naudiņa , kā ripoja , tā ripos TP maciņos ! Tas ir MURGS- mēs letiņi esam PLĀTPrĀTIŅI beidzot ir J Ā M O S T A S ! ! !
ululiņš
u
Kāpj otru reizi uz grābekļa. Tā kā ar PVN nebūtu bijis diezgan. Kurš kretīns balsos par jums (partijām, kuras paaugstina akcīzes nodokli)?
Skarbais
S
Eglītim kā populistam ,protams, nepielec, ka nodokļa paaugstināšana tabakai nenozīmē lielākus ienākumus, gluži otrādi - tie jau tagad samazinājušies un ja pacels akcīzi vēl - samazināsies vēl vairāk, proti, NAUDA NO TABAKAS TIKS IEŅEMTA VĒL MAZĀK!
pīpmanis
p
Paaugstini cik vien gribi, kaut vai 100 reizes. Nav grūti reizi trīs nedēļās iekāpt autiņā un aizbraukt līdz Igaunijai. Tur viss pa vecam, arī nodokļi.
latgaļs
l
Tas pie jums, Rīgā 0,80-0,90 par paciņu. A pie manīm Bonds pa 70 santīmiem. Un ja kontra cels cenas, tad braukāšu uz Krieviju pats, sanāks pa 40 paciņa.
Māris
M
Atšķirībā no valsts pie kontrabandistiem, kā bija 0,80-0,90 Ls par LM paciņu vairumā pērkot( veikalā 1,52 Ls), tā arī palika. Valsts vienkārši mazāk saņems nodokļos.
Inga
I
Atbalstu - un alkoholam arii!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas