Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Veselības ministrija ķeras klāt ārstu algām

Un cik diez saņem slimnīcas valdēs un administrācijās sēdošie? – šāds jautājums ik pa brīdim pie rakstiem par veselības jomas nebūšanām pasprūk kādam interneta komentētājam. Viņiem var atbildēt: valstij piederošajās slimnīcās valdes priekšsēdētāji saņem nedaudz virs 2000 latu pirms nodokļu atvilkšanas, savukārt valdes locekļi – ap 2000 latu, to nosaka normatīvie akti.

Vēl pirms pusotra gada gan valdes mēdza saukt par uzblīdušām, tajās bija pieci cilvēki (tagad – līdz trim), un viņu atalgojums bija vismaz divas vai divarpus reižu lielāks. Taču daudz sarežgītāks ir jautājums par administrācijas izmaksām.

Vai tās ir lielas vai mazas, skaidrības nav arī slimnīcu kapitāldaļu turētājai Veselības ministrijai (VM). VM valsts sekretārs Ri­nalds Muciņš nevar skaidri atbildēt, kā nākas, ka divās valstij piederošajās slimnīcās – Bērnu slimnīcā un P. Stradiņa slimnīcā – administrācijas izmaksas pērn bijušas aptuveni miljons latu, savukārt Austrumu slimnīcā, kura uzņem vairāk pacientu un kurā ir lielāks darbinieku skaits, tikai aptuveni pusmiljons.

Šādus datus Diena atrada visu triju slimnīcu 2009.gada pārskatos, kurus saņēmusi VM. Aptuveni pusi šajās izmaksās aizņem administrācijas atalgojums, tiesa, katra slimnīca iekļāvusi arī atšķirīgas nesalīdzināmas pozīcijas. «Mēs arī to pētīsim sīkāk. Tas ir bijis diezgan lielā pašplūsmā, ļoti liela ir bijusi slimnīcas valdes autonomija,» saka R. Muciņš.

Visu L.Dzērves rakstu “Uz operāciju galda – algas slimnīcās” lasiet ceturtdienas Dienā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas