Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Veselības ministrija ķeras klāt ārstu algām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
IncParaac
I
Bendikmārči, borofkovi, birkafi - "dega taisnīguma gunīs" un plosījās, kad Premjers Einārs Repše - pirms gadiem sešiem - lika ministriem taupīt budžetnaudas tēriņus - pat "modinot zvēru sevī", bet - spēt taupīt - vai meklēt citu darbu ... Tad - Veselības nozare lietoja budžeta 150 000 000 Ls - Tagad 1/2 miljardu...
IncParaac
I
Sadod, Mārc, tam dzerim/jēlītim - ;-) ar beļašiem karstiem! Ja ieraudzīsi spoguli - Sveicini bendikkurmīti!
:)
:
Vienkārši Austrumu slimnīcā ir gudrāks grāmatvedis.
Ieva
I
Dombrovskis taču uzticas, ka ministrs ņems priekšā (vai kādu norīkos) darba pienākumus, pārbaudīs, vai tajos rakstītais tiešām ir nepieciešams, kā arī to, vai tur sarakstītais vispār tiek darīts.... Bet vispār gandrīz jāsaka paldies Freimanei, ka bija tik stulba un ļāva padotajiem rosīties pa kartupeļu lauku- žurnālisti ieinteresējās, tagad varbūt kaut ko noskaidros.
Ieva
I
Cenas principā ir kāpušas, ir parādījušās jaunas iespējas. Lai gan tās iespējas bieži ir tādas kampaņveidīgas, lai ir ko parādīt TV un publicēt laikrakstos. Vēl ir kredīti par verķiem, kurus sapirka, lai arī ar esošajiem pilnīgi pietika, remonti, kuri labākajā gadījumā neko neuzlaboja....
PIECI
P
gadi atpakaļ medicīnas budzēts bija apmēram 150 mlj,tagad ap 400mlj.Kur tā naudiņa aizgājusi,vai cilvēku ārstēšanai,ļoti šāubos,visdrīzāk to administrāciju uzturēšanai.Tapēc šinī jomā darba vēl daudz!
Rūdis
R
Nav jautājumu par algām ārstiem - protams, ka viņi tās godam pelnījuši (tie, kuri godam strādā). Jautājums ir par visādiem tur "medicīnā nodarbinātajiem". Klijānu ielas astoņstāvu namā pirms reformēšanas sēdēja simtiem veselības aģentūras nevienam nevajadzīgo ierēdneļu. Pēc reformas tur ir kaut kādas veselības inspekcijas jeb kaut kas līdzīgs, un atkal sēž simtiem ierēdneļu. Kam viņi vajadzīgi, ar ko viņi reāli nodarbojas? Tik milzīga, svaigi izremontēta māja, pat ar invalīdu uzbrauktuvēm, bet reāli ar palīdzību cilvēkiem tam visam nav nekāda sakara, tikai liekēžu bari atkal jaunu "spravku" cepšanai. Kad vienreiz likvidēs šīs bezgalīgās padomijas atraugas?
Ieva
I
Manuprāt ir jāsāk ar sistēmas plānošanu, jo pašlaik visādus šahermaherus var taisīt arī ne īpaši gudrs grāmatvedis. Piemēram, ar to pašu Ērgli ir sarežģīti, jo viņš, īpaši pēc pagaidām visnodaļ veiksmīgās cilmes šūnu pārstādīšanas, ir mūsu veselības aprūpes it kā organizētājiem kļuvis par tādu kā medāli: sak, re, kāda mums te veselības aprūpe, ka norabojamies ar tik progresīvām lietām; Arī Rozentāle var turpināt savu ļa-ļa-ļa par to, cik mums ir kruta laboratorija infektoloģijas centrā- spicākā visā Baltijā. Bet, ja paskatamies no otras puses, tad cilmes šūnu pārstādīšana ir tik jauna metode, ka to vēl kādu laiku izmantos tikai citādi bezcerīgiem gadījumiem, toties ja vācieši saka, ka viņiem angioplastiju taisa ar lētākām iekārtām, toties lielākā skaitā....Un ar to laboratoriju, ko taisās uzlabot, arī: var jau spekulēt, ka mums te it kā varētu uzrasties kāds mēra slimnieks, vai arī malārijas slimnieki karstā vasarā atbraukt ar visiem odiem....Bet no otras puses encefalīts jau ir tepat un vienkāršie ierindas dakterīši stāsta, ka cilvis ērci var dabūt pastaigājoties parkā. Tad jautājums, kāpēc vismaz sīčiem nenodrošina vakcīnas? Vai tā pati vakcinēšanās pret papilomas vīrusu- vakcīnas efekts ir ap 70-80%, pie ginekologa tik un tā ir jāiet, tad, vai nebūtu lētāk tos ginekologus apmācīt, ja jau tie tiešām nemākot uztriepi paņemt....
Ieva
I
Fakts, taču galvenā problēma ir tā, ka tais slimnīcās īsti netop skaidrs, ar ko tā administrācija nodarbojas. Un ne tikai pacientiem, bet arī pašiem ārstiem nav skaidrs, vismaz tiem, kas esošajā "taupīšanā" vēlas reāli ārstēt.
filozofs
f
raksts veersts uz administratiivajaam izmaksaam , tajaas var iefiltreet arii inkasaatorus par kuriem pat slimniicaas diez vai nojautiis , kaartiigs graamatvedis zinaas kas jaadara...
!!
!
Vai esi orandžo reklāma?
Lelle
L
Medicīnas vairs nav ir tikai divas iespējas vai ielikt aploksni garajās pastieptajās rokās vai klusi nomirt mājās. Kretīnu valsts.
morgenstern
m
tagad pieliksim klat datumu ----------------- Ja Jums ir svaigāka informācija, tad nekautrējaties ar to padalīties.
Es arī skaitu naudu
E
Pieprasām, lai Tās slimnīcas pēc vieniem standartiem atrāda savas administrācijas izmaksas ! Rakstā minēts ka BKUS ir vairāk kā 30 pozīcijas un 18 daļas, bet kur rakstīc cik ir Štradiņu un Austrumu slimnīcās ?!? A nu ka preses darboņi esat ka nu objektīvi !
patiesības meklējumos
p
ĒRGLIS 7 štukas pelna, nu moins, un cik tad šamais no LNT saņem no apļa diskusijām ??? ASj. !!!! Būtu labāk savus pacientus pieskatījis labāki , ne te pa šoviem zīmēties, atradies par Labu Latviju !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas