Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Veselības ministrs pret pacientu sodīšanu par ātrās palīdzības izsaukšanu

Veselības ministrs uzskata, ka nedrīkst iekasēt paaugstinātu maksu no pacienta, kurš izsaucis ātrās palīdzības brigādi, jo bijis nobijies par savu veselību vai dzīvību. To ministrs Ivars Eglītis (TP) otrdien teica intervijā Latvijas Radio.

Ministram nav skaidrs, kādēļ pacientu var sodīt, par nepamatotu izsaukumu, ja cilvēks sajutis sāpes krūtīs un izsaucis ātro palīdzību, bet izrādījies, ka pacienta veselībai un dzīvībai briesmas nedraud. Tas nav nepamatots izsaukums, uzskata Eglītis, norādot, ka cilvēki paši ne vienmēr var izvērtēt cik reāls ir apdraudējums.

Paaugstinot maksu par neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes nepamatotu izsaukšanu, paredzēts vērsties pret cilvēkiem, kuri izsauc brigādi, tikai tādēļ, ka nevēlas iet pie ārsta. Ministrs aicina mediķus ārkārtīgi nopietni izsvērt, kad minēto maksu paprasīt.

Turklāt, lai samazinātu neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukumu skaitu, iecerēts runāt ar ģimenes ārstiem, kuri, piemēram sestdienās varētu veidot dežūrdienestus nodrošinot pacientus ar medicīnisko palīdzību. Ministrs norādīja, ka notiek sarunas ar ģimenes ārstiem par to finansējumu.

Kā ziņots Rīgā plānots paaugstināt maksu par nepamatotu ātrās palīdzības izsaukšanu strādājošajiem no 10 latiem līdz 15 latiem, bet pensionāriem saglabāsies līdzšinējie 10 lati.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas