Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vešņakovs noraida bažas par iespējamiem draudiem no Krievijas

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs noraida jebkādas bažas par iespējamiem draudiem vai Krievijas pretenzijām pret kādu no valstīm, tostarp Baltiju.

Vešņakovs, trešdien tiekoties ar Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisiju deputātiem, atkārtoti sacīja, ka "nekādi draudi no Krievijas nevienam nedraud", un aicināja atkāpties no vēsturiskajiem stereotipiem par Krieviju kā par agresoru.

Diplomāts arī plaši izklāstīja Krievijas nostāju par krīzes veidošanos ar Gruziju vēsturiskos aspektus, tomēr uz jautājumiem par pēdējo dienu notikumiem šajā valstī neatbildēja.

Tāpat parlamentārieši vēlējās zināt vai Krievija gatavojas kādām sankcijām pret Baltijas valstīm un Ukrainu, par šo valstu pausto nostāju, atbalstot Gruziju. Savukārt Vešņakovs atkārtoti aicināja nebalstīties uz emocijām un apšaubāmu informāciju, bet gan uzklausīt abas puses.

Saeimas ārlietu komisijas vadītājs Andris Bērziņš Krievijas un Gruzijas vēstnieku atbildes trešdien tikšanās laikā ar deputātiem vērtēja kā izvairīgas. "Vēstnieki ir cilvēki, kuri pauž savas valsts oficiālos viedokļus un viņi ir arī cilvēki, kuri prasmīgi māk neatbildēt uz jautājumiem, izliekoties, ka atbild," sacīja komisijas vadītājs.

Bērziņš tomēr norādīja, ka šāda nepastarpināta informācija no abām pusēm deputātiem bijusi svarīga, ņemot vērā, ka "jautājums nav vienkāršs".

Deputāti sēdē pauda arī kritiku Krievijas vēstniekam un norādīja, ka šīs valsts ārpolitika nav mainījusies jau sākot no ķeizarienes Katrīnas II laikiem.

Jau vēstīts, ka otrdien lūgts komentēt Gruzijas lūgumu Latvijai un citām Eiropas valstīm pēc militārās palīdzības, Krievijas vēstnieks atbildēja emocionāli: "ja Latvija piekritīs, būs pavisam slikti". Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzskata, ka Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova paziņojumi jāvērtē kā krīzes situācijas retorika.

"Krīzes situācijā katras valsts diplomāti savā retorikā izmanto dažādus apzīmējumus, vārdus, apgalvojumus. Tie ir paziņojumi, kas veikti zināmas krīzes situācijā, kad droši vien saglabājas emocijas. To redzam arī šajā situācijā," aģentūrai BNS sacīja Riekstiņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas