Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vēstules. Manipulācijas ar lidojumiem pagātnē

Pirms pāris gadiem lasīju Ventspils mēra Aivara Lemberga interviju, kurā viņš teica, ka nebrīnīšoties, ja tiks apsūdzēts arī terorismā, jo būšot redzēts glaudām zirgam krēpes, bet teroristi arī mīl zirgus. Toreiz nodomāju — padodas Lembergam melnā humora jociņi. Tomēr izrādās — kādam tas nebūt nav joks, jo ir cilvēki, kuri par to vien domā, kā vēl un vēl apsūdzēt Lembergu. Piemēram, genocīdā, "jo genocīdam nav noilguma".

Šādu ideju mēs varam izlasīt laikrakstā Diena (14.marts, Nākotne kā atmiņas par pagātni), kur dots arī pamatojums — genocīdā viņu varot apsūdzēt tāpēc, ka padomju laikos viņš bijis kompartijas biedrs. Varētu šīm murgainajām idejām nepievērst uzmanību, ja nebūtu vairāki nopietni apstākļi. Proti, Dienas publikācija ir anonīma, parakstīta ar burtiem "L.M.", un tapusi priekšvēlēšanu laikā. Turklāt šis anonīmais L.M. par sevi raksta, ka viņa "vectēvs nošauts dzimto māju pagalmā", "tēvs, aviācijas pulka lidotājs". Ko tad tu, lidotāja dēls, slēp savu vārdu? Ja tavi senči tiešām būtu cietuši no režīma, tad tev nebūtu jāslēpjas, tu varētu Lembergam acīs paprasīt, kāda bija viņa loma režīma stiprināšanā. Kāpēc tu, lidotāja dēls, par genocīdu prasi atbildību no viena bijušā kompartijas biedra Lemberga, balsotāja par Latvijas neatkarību, kurš tieši neatkarīgās Latvijas laikā pierādīja savu politiķa un pašvaldības vadītāja talantu? Kāpēc tu neprasi atbildību, piemēram, no LU kompartijas pēdējā sekretāra, Dienas kaismīgi atbalstītā "Valsts prezidenta kandidāta" Aivara Endziņa, kurš savulaik grāmatā Baltijas reakcionārā emigrācija šodien Latvijas neatkarības noliegšanā pārspēja pat "sociālistiskās revolūcijas" galvenos trubadūrus, LPSR ZA akadēmiķus Drīzuli un Šteinbergu?

Tāpēc, ka neeksistē nekāds lidotāja dēls. Patiesībā sākusies tāda pati priekšvēlēšanu ālēšanās, kādu pirms dažiem gadiem redzējām bēdīgi slavenā nodibinājuma Pilsētai un Pasaulei izpildījumā. Stils ir viens un tas pats — manipulācijas ar episko, vēsturisko, pārcilvēcisko. Bet mēs, ventspilnieki, mācēsim novērtēt savus varoņus atbilstīgi viņu padarītajam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas