Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Vēstuli Saeimas deputātiem pret priekšvēlēšanu reklāmu tēriņu griestu atcelšanu parakstījis 671 cilvēks

Sabiedrības par atklātību "Delna" divu dienu rīkotā piketa laikā pret priekšvēlēšanu reklāmu tēriņu griestu atcelšanu parakstījies 671 cilvēks, vēsta BNS.

Protesta akcijas pirmajā dienā otrdien pret partiju priekšvēlēšanu tēriņu griestu atcelšanu parakstījās 335 cilvēki, bet portālā balsogudri.lv iedzīvotāji tautas kalpiem nosūtīja 4000 elektronisko vēstuļu.

Piketa rīkotāji norāda, ka akcija turpināsies - interesenti personīgi vai ar "Delnas" palīdzību varēs nosūtīt jau iepriekš sagatavotu vēstuli tautas kalpiem, kurā pauž negatīvu attieksmi pret 1.martā Saeimā pirmajā lasījumā atbalstītajiem grozījumiem partiju finansēšanas likumā, kas paredz atcelt priekšvēlēšanu tēriņu griestus - 20 santīmu uz vienu vēlētāju.

Iedzīvotāji var nosūtīt arī elektronisku vēstuli no portāla balsogudri.lv.

Jau vēstīts, ka grozījumus iesniedza koalīcijā esošo Tautas partijas, Zaļo un zemnieku savienības, kā arī Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" apvienības Saeimas frakciju deputāti.

Partiju finansēšanas likums noteic, ka par priekšvēlēšanu izdevumiem uzskatāmi visi tie izdevumi, kas politiskajai organizācijai vai to apvienībai radušies laika posmā no 270.dienas pirms vēlēšanām, maksājot par reklāmu medijos, ziedojumiem aģitācijas nolūkā un citiem pasākumiem, kā arī rēķini, kas jāsamaksā pēc vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas