Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

VID būs jāskatās pēc jauna vadītāja

Lai arī Valsts ieņēmumu dienesta kriminālpārvaldes priekšniekam Vladimiram Vaškevičam vairs nav šim amatam nepieciešamās pielaides valsts noslēpumam, VID pagaidām nav lēmis par viņa atbrīvošanu no amata vai pārcelšanu citā amatā, jo kopš 28.jūlija V.Vaškevičam ir darba nespējas lapa. Tas nozīmē, ka pāris mēnešu viņš jau nestrādā un iestāde reāli ir bez vadītāja, — Diena jautāja, vai ir pieņemama šāda situācija un ko darīt? Savukārt V.

Vaškevičs, kā novēroja Diena, otrdien bija ieradies KNAB, kur esot sniedzis liecības kriminālprocesā, kurā viņam piemērots aizdomās turētā statuss par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos Māris Knoks, bijušais VCP Civildienesta kontroles departamenta vadītājs

Var atlaist vai pazemināt amatā

Tīri teorētiski ierēdni nav problēmu atlaist arī slimības laikā. Slimība parasti nav iemesls, lai nevarētu ierēdni atlaist, vienīgi, ja ir situācija, ka ierēdnim ir jāsniedz paskaidrojums, to viņš var sniegt pēc atgriešanās darbā. Arī pati slimība, ja tās laiks sasniedz četrus mēnešus, var būt par pamatu ierēdņa atbrīvošanai, ja iestāde izšķiras par to, taču šī norma neuzliek par pienākumu iestādei to darīt. Nevar teikt, ka četri slimības mēneši būtu daudz vai maz, jo slimība teorētiski nav uzskatāma par pārkāpumu, tāpēc nekad nevajag organizēt iestādes darbu tā, lai tas būtu atkarīgs no viena cilvēka. Ja kāds ierēdnis noteiktu apstākļu dēļ nevar ieņemt savu amatu (piemēram, to nevar pildīt bez pielaides valsts noslēpumam), bet iestāde viņu negrib zaudēt, tā ierēdni var nevis atlaist, bet gan pazemināt amatā.

Atis Slakteris (TP), finanšu ministrs

Pārrunāšu ar Jakāna kungu

Līdz šim, kamēr nebija [prokuratūras] atbildes, nekas nebija jādara. Šinī brīdī, kad viņš vairs nevar pildīt pienākumus, dienesta vadībai būs jāskatās pēc jauna vadītāja. Skaidrs, kamēr viņš ir slims, oficiāli darba attiecības nevar pārtraukt, taču tagad ir legāls pamats meklēt jaunu vadītāju. Man jānoprecizē procedūra, bet es domāju, ka Muitas kriminālpārvaldes priekšnieku var meklēt. Man pašam nav savas kandidadūras, neesmu VID vadītājs. Tuvākajā laikā šo jautājumu pārrunāšu ar Jakāna kungu [VID vadītāju Dzintaru Jakānu].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas