Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

VID datus ieguvušie 4.ATA pārstāvji sazinās ar Domburu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nezinīte
n
vai Neo ir tas ,kas redzams attēlā ?
2 Dolārs
2
Es ieeju EDS, aizpildu turpat uz vietas visu, izdrukāju sev atskaitei un viss. Cik viens pliks html ar tabulu apakšā... -------------------- Tad nu lūk šis "izdrukāju sev atskaitei" arī ir no EDS izejošais datu apjoms! Es tiešām nelietoju un nezinu EDS (bet jau 30 gadus strādāju IT jomā), bet apjoms datiem, ko drukā ir atkarīgs no tā, kādā formā tos sūta uz TAVU lokālo printeri.
Terorists
T
Tad kad šiem cīnītājiem uzrādīs apsūdzības par datorpirātismu un informācijas nelegālu iegūšanu un datu publicēšnu tad tici man sabiedrībai būs uz viņiem nospļauties. Kārtējie hakeri un uligāni no sabiedrības būs izolēti un šis skandāls aizmirsīsies tā pat kā citi līdzīgi skandāli. Un ja tu neesi sapratis kad par to parūpēsies tā pati pēkamā prese pie kā šie 4 ATA cīnītāji griezās pēc palīdzības un gribēja visus atmaskot.
Ripasdzenis>>>Teroris
R
Un ko Tu visu šo laiku kopš atmodas darīji? Kā cīnijies un cīnies?
Terorists
T
Nav gan izauguši,jo ar itik stulbām metodēm pret šiem utubungām cīnīties nevar.Vienkārši būt vainīgiem,bet tie pret ko cīnās aiz prieka berzē rokas un priecājas kad re nu atkal vieni konkurenti nav izauguši un viegli noēdami.
Gregs
G
aber vai tad domā, ka tā nav? 3 pPt faili ar kaķīšbildītēm uz 76 adresātiem nodrošina 1 GB izejošo trafiku
Hik
H
Vienkārši beidzot ir izauguši, ja atceries, ka atmoda sākās pirms 20 gadiem.
Nezinitis
N
Tautiesi,nu nebalsojiet par tiem jautajumiem,vai jums citur naudu nav kur likt. Tacu redzams ir viltojums.Nu blefs ir tas Dombura raidijumsun de fakto un neka personiga. Nav tur pieradijumu,nav pamatojuma apgalvojumiem. Tur izskan tikai pasu zurnalistu viedoklis un viss. Pasi vini neatbild par savu teikto,aiztikt vinus navar.jo redziet vini dara savu darbu,tatad par saviem izteikumiem neatbild,jo katrs tacu var kludities. Es ar nepacietibu gaidu,kad beidzot tiks saukts kads zurnalists pie realas atbildibas par saviem izteikumiem,nomelnojumiem,cilveku cienas aizskarsanu. Zurnalisti pat intervijas sagroza ka viniem vajag. Pedeja laika no viniem nav neka pozitiva,ka tikai kengas un nomelnosana. Dazreiz liekas,ka vinus ir kads uzpircis. Nav ko skatities TV,nav ko lasit avizes,zurnali ir zem katras kritikas. Tas parada musu zurnalistu loti zemo kulturas limeni. Domburs savac tik daudz cilveku,ka nevar atlaut lidz galam atbildet uz jautajumiem-tapec nekad nekas nav skaidrs pec vina raidijuma. Liekas,ka vins baidas,ka tik kads nepasaka to,ko vins pats gribetu nokluset.Pirmie,kurus vajadzetu saukt pie atbildibas ir Domburs un Lapsa. Gaidu ar nepacietibu.
Dolārs
D
Ir sanācis lietot to EDS? Es lietoju. Lieli uzņēmumi varbūt tur kaut ko uploadē, bet man ar pārīti darbinieku tas ir pārāk ķēpīgi. Es ieeju EDS, aizpildu turpat uz vietas visu, izdrukāju sev atskaitei un viss. Cik viens pliks html ar tabulu apakšā un pāris ikoniņām var aizņemt? Pie Latvijas biznesa apjomiem tādi lietotāji kā es tajā EDS veido pamatmasu. Nu nav tur nekādi dižie terabaiti šurpu- turpu.
2 Dolārs
2
Piekrītu, ka ievērojami palielināts izejošo pakešu skaits būtu jāievēro adminiem, tikai vai tiešām tas ir bijis tik ievērojami palielināts? Vajadzētu noskaidrot pie VIDa personāla, kāds ir vidējais datu apmaiņas apjoms dienā. Bet par to, ka EDS (nemaz nerunājot par citām IS) ir gandrīz tikai dokumentu ievadei, es tomēr nepiekritīšu. Skat izvilkumu no VIDa paskaidrojuma par to, kas ir EDS: # elektroniski sagatavot iesniedzamos pārskatus un deklarācijas (pievienojot iepriekš sagatavotu failu ar pārskata vai deklarācijas datiem vai aizpildot interneta formu); # apskatīt un labot ievadīto dokumentu; # dzēst ievadīto dokumentu; # izdrukāt ievadīto dokumentu; # kopēt iepriekšējā taksācijas periodā iesniegto dokumentu, lai izveidotu jaunu dokumentu ar iepriekšējā dokumenta datiem; ...
Dolārs
D
Pamanītu gan. EDS ir sistēma, kur izejošais trafiks ir ievērojami zemāks, jo VID datus saņem, nevis nosūta. Ja vienudien pēkšņi uzlec izejošais, tad vispār kā filmās uz ekrāna būtu jāizlec paziņojumam ar lieliem sarkaniem burtiem :-) Tādās iestādēs tam būtu jābūt kam ārkārtējam. Pat ja nav uzlauzta sistēma, tad izejošā trafika pieaugums var nozīmēt arī citas nesankcionētas darbības. Piemēram, kāds darbinieks caur meilu vai FTP vairumā bliež prom ko konfidenciālu.
Andris
A
Jā, pamanīju, ka vienu nulli ... --------------------- es jau nu gan arī esmu par dažam kārtām kļūdījies :) bet kam negadās, ja 12-zīmīgus ciparus jādala ar 7-zīmīgiem tikai paretam. Ja es katru dienu miljardus dalītu, tad jau būtu pieradis kļūdīties retāk :)
Terorists
T
Ko tad šie visu laiku no 3 atmodas gulēja,bet kad pamodās saprata kad nu ir jātaisa 4ATA.Ilgs gan ir bijis šis laterģiskais miegs.Gluži kā Repšim kad nāca politikā.Bija LB prezidents visu redzēja,dzirdēja,piedalijās un kad termiņš gāja uz beigām tad saprata kad nu viss ir greizi un jāmaina. Un viss tas par ko te ir sacelts tracis nav pēc būtības neko vērts,jo kas gribētu tas šos datus par konkurentu iegūtu tā vai tā. Neesmu lasijis visus šos sarakstus,bet nebrīnīšos kad daudzi ir iesaistīti partiju finansēšanas shēmās un arī attiecīgi par to dabujuši atlaides un piedošanas no VID kā tas parasti Latvijā notiek un nekā jauna te nav.
2 Dolārs
2
120 GB nevar tā hops! un nepamanīti novilkt. Jebkurš sisadmins tādu izejošo trafiku pamanītu tīri vadu noslodzes līmenī vien, pat ja neredzētu caurumu drošībā. Tātad bija "stingri ieteikts nepamanīt". ---------------- Kā ziņots, 4ATA apgalvo, ka datu novilkšana notikusi vismaz 3 mēnešus, kas būtu tikai 1.2 GB vidēji dienā, kas nu gan nav nekas īpašs tādas iestādes IS, kurai pieslēdzas simtiem pašu darbinieku un desmitiem tūkstošu klientu caur Web interfeisu!
Dolārs
D
Jā, pamanīju, ka vienu nulli par daudz esmu ielicis. Diestozin. 24 bit, 9600 dpi .pdf ar OCR... tikko pamēģināju- var aizvilkt krietni pāri 16 MB :-) Ja nedomā ar pareizo vietu, tad ir reāli arī lielākus apjomus sacept.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas