Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VID ģenerāldirektors aizstāv Vaškeviču

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns uzskata, ka VID Muitas kriminālpārvaldes un tās vadītāja Vladimira Vaškeviča darbība ir apmierinoša un negrasās pret viņu veikt kādas izmeklēšanas darbības. LTV raidījumā _100. pants _Dz. Jakāns noliedza, ka šobrīd būtu iespējams īstenot tik vērienīgu kontrabandu kā Oderova lietu, kas šobrīd tiek iztiesāta.

Tiesa, minētajā lietā apsūdzētais Valērijs Vasiļjevs savās liecībās tiesā norādīja, ka viņa un pārējo lietā apsūdzēto nelikumīgās darbības par samaksu "piesegušas" dažāda ranga amatpersonas no VID. _Diena _jau rakstīja, ka krimināllietas materiālos figurē amatpersona ar iesauku “Sports”. To tiesas sēdē apstiprināja arī V. Vasiļjevs, papildinot arī, ka reizēm minētā persona saukta arī par "Futbolu", tomēr konkrētu personu nenosauca.Dzintars Jakāns intervijā LTV norādīja, ka šo četru gadu garumā kopš uzsākts kriminālprocess minētajā lietā “ir tikai tādas runas par sportiem, futboliem, amatpersonām, kas ir piesegušas šo lietu, bet cik reizes neesmu rakstījis gan uz prokuratūru, gan tiesībsargājošajām institūcijām, neviena man nav sniegusi kaut kādu negatīvu informāciju par konkrēto personu [Vaškeviču],”. Viņš atgādināja, ka Vaškevičam nav nekāda statusa šajā lietā – ne apsūdzētā, ne aizdomās turētā vai liecinieka statuss kādā no kontrabandas lietām.Dz. Jakāns uzsvēra, ka ka Muitas kriminālpārvaldes pēdējo gadu darbība liecina, ka šī iestāde darbojas efektīvi. VID neveiks iekšējo pārbaudi, jo atšķirībā no Ģenerālprokuratūras un KNAB, VID nav iespējas izmantot kriminālprocesā atļautās metodes, tāpēc pārbaude nebūtu efektīva, uzskata Jakāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas