Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

VID, iespējams, atrod Krievijas kara lidmašīnu detaļas

Pārbaudot priekšmetus, kas atrasti 10,2 miljonu kontrabandas cigarešu kravā, Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki konstatējuši, ka rūpnieciski ražotās detaļas varētu būt domātas Krievijā ražotu kara aviācijas lidmašīnu MIG 29 ražošanai. Tas secināts salīdzinot detaļas ar internetā pieejamajām fotogrāfijām un informāciju.

Šīs preces atradās trīs finiera kastēs, kurās savukārt bija ievietots liels daudzums nelielu kartona kastu ar rūpnieciski ražotām detaļām – vadības blokiem, mikroshēmām, radiolokācijas iekārtu, kas brīdina par briesmu tuvošanos u.c. Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes direktora vietas izpildītāja Ērika Zaļenieka domām, šis atradums ir daudz vērtīgāks par konfiscētajām cigaretēm.

Detaļas nosūtītas pārbaudei, bet, kad tiks saņemts rakstisks atzinums, šī lieta no cigarešu kontrabandas lietas tiks izdalīta atsevišķi - kā kriminālprocess par stratēģiskas nozīmes preču kontrabandu.

Kontrabandas cigaretes VID atklāja 24.jūlijā kādā autofurgonā, kas Latvijas robežu ar Krieviju bija šķērsojis caur Grebņevas muitas kontroles punktu. Kravā bija 10,2 miljoni kontrabandas cigarešu, kas bija marķētas gan ar Krievijas akcīzes nodokļa markām, gan bez marķējuma. Kravā bija jāatrodas celtniecības materiāliem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas