Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VID piemēro Jurašam aizdomās turētā statusu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekam Jurim Jurašam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas izmeklētā kriminālprocesa ietvaros piemērots aizdomās turētā statuss, Dienai apstiprināja VID Komunikācijas daļā. Sīkāku informāciju izmeklēšanas interesēs VID pagaidām nesniedz.

Iepriekš VID informēja, ka Finanšu policija sākusi kriminālprocesu par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā, neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos, kā arī iespējamo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, un tajā tiek vērtētas J.Juraša darbības.Kā ziņoja _LETA_, saistībā ar J.Juraša darbībām sākts kriminālprocess aizdomās par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijās par 2007.gadu, neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos 2007.gadā un tās turpināšanu 2008.gadā, kā arī iespējamo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju pēc Krimināllikuma 19.nodaļas un 24.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā", "Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā".Savukārt 17.septembrī VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas par iespējamo kontrabandu lielā apmērā. Veicot importa un eksporta darījumu analīzi, VID konstatēja faktus, kas izraisīja aizdomas par kāda Valmieras rajonā reģistrēta Latvijas uzņēmuma nelikumīgām darbībām saistībā ar zirgu eksportu._Dienas _rīcībā esošā informācija liecina, ka VID  vārdā nesauktais uzņēmums visticamāk ir SIA_ Burtnieku zirgaudzētava_, kas daļēji pieder KNAB izmeklētājam Jurim Jurašam. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir viņa tēvs Jānis Jurašs.

Diena jau rakstīja: KNAB atzina, ka nav pamata rosināt disciplinārlietu pret biroja amatpersonu, jo tās darbībā nav saskatāms likuma pārkāpums. KNAB vērtēja, vai J.Jurašs saucams pie disciplināratbildības par saviem finanšu darījumiem.

Kā ziņots, premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) augustā izdeva rezolūciju, kurā uzdeva KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājam Alvim Vilkam izvērtēt, vai, balstoties uz dokumentiem, kurus premjers saņēmis no iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP), ir pamats ierosināt disciplinārlietu pret J.Jurašu. I.Godmanis KNAB vadībai bija uzdevis arī iepazīties ar informāciju, kas atrodama VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna ziņojumā par KNAB darbinieku finanšu darījumiem, nodrošinot tās konfidencialitāti.

KNAB pārbaudes rezultātā J.Juraša darbībās komisija neesot konstatējusi pazīmes, kas liecinātu par to, ka viņš, aizpildot valsts amatpersonas deklarāciju, nav atspoguļojis visu informāciju atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas