Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

VIDEO: TV3 nofilmē, kā Bērziņš jautā par SC un Rasnača balsojumu; VL-TB/LNNK prasa Bērziņam paskaidrojumus

Telekompānijas TV3 operators ceturtdien Saeimā nofilmējis sarunu, kura rada aizdomas par Valsts prezidenta balsojuma godīgumu. Kā ziņo TV3, nofilmētajā dialogā redzams un dzirdams, ka jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš ar savu frakcijas biedru apspriež Saskaņas centra un VL-TB/LNNK deputāta Dzintara Rasnača balsojumu, kas iepriekš bija paudis atbalstu Valdim Zatleram.

VL-TB/LNNK pārstāvis, Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs piektdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka jūtas aizskarts, jo no sižeta neesot noprotams, ne par ko runā Bērziņš ar frakcijas biedru, ne arī, kad saruna vispār ierakstīta.

"Man rodas jautājums, kāpēc tas korespondents nepajautāja tieši viņiem pašiem, par ko viņi runā un kāpēc. Jo mēs varam no sižeta izvilkt jebko un uztaisīt sazvērestības teoriju. Mani personīgi šis sižets ļoti aizskāra," teica Dz.Rasnačs.

Dz.Rasnačs arī uzsvēra, ka pirms otrā balsojuma par Valsts prezidenta kandidātiem SC līderis Jānis Urbanovičs "ļoti stingri" esot norādījis SC deputātiem, kā esot jābalso. SC pārstāvošais Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs to noliedza.

Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK vēlāk vērsās pie jaunievēlētā prezidenta A.Bērziņa, lūdzot paskaidrot kontekstu, kādā viņš pieminējis Dz.Rasnaču, kas radījis šaubas par Rasnača balsojumu ceturtdien Valsts prezidenta vēlēšanās.

Frakcijai pagaidām nav pierādījumu par to, ka Dz.Rasnačs būtu balsojis pretēji frakcijā lemtajam un balsojumā nebūtu atbalstījis V.Zatlera kandidatūru, aģentūrai BNS sacīja VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis. Tomēr viņš lūdzis A.Bērziņu paskaidrot televīzijas operatora notverto sarunu starp viņu un Aivaru Dronku. Tajā Bērziņš prasa: "Kā tie Saskaņas puikas?", kā arī – "Un kā tad Rasnačs?" Savukārt Dronka atbild: "Normāli, normāli."

"Rasnača kungs pārliecinoši apgalvo, ka tā nav [nav balsojis pretēji frakcijā lemtajam], un pagaidām nav iemesla neticēt. Būtu loģiski, ka Bērziņa kungs pastāstītu, par ko saruna ir bijusi," sacīja E.Cilinskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas