Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vidzemē un Kurzemē nosaluši divi cilvēki

Pagājušajā nedēļā ātrās palīdzības mediķi saistībā ar apsaldējumiem un ķermeņa atdzišanu snieguši palīdzību 70 cilvēkiem, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta (NMPD) galvenā komunikācijas speciāliste Ilona Noriete.

Divi cilvēki, NMPD brigādei ierodoties notikuma vietā, jau bija miruši.

Vidzemē kāds vīrietis izgājis no mājas, un pēc divām dienām atrasts nosalis. Savukārt Kurzemē kāds 59 gadus vecs vīrietis atrasts nosalis savās mājās.

Visvairāk izsaukumu - kopumā 50 - saistībā ar ķermeņa atdzišanu vai apsaldējumiem bijuši Rīgas reģionā.

Daudzi no cietušajiem bija aizmiguši sabiedriskā transporta pieturas vietā vai, ejot pa ielu, - visbiežāk alkohola reibumā, retāk veselības stāvokļa dēļ - nav spējuši noturēties kājās, pakrituši un palikuši guļam sniegā. Pacienti stacionēti Rīgas slimnīcās.

Noriete arī norādīja, ka sals nodarījis kaitējumu daudzu cilvēku veselībai, jo iedzīvotāji bija jau pieraduši pie neierasti siltās ziemas.

Jau vēstīts, ka svētdien Rīgā ātrās medicīniskās palīdzības brigādes slimnīcās nogādājušas divus cilvēkus ar hipotermiju jeb vispārēju ķermeņa atdzišanu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģiona centra vadītāja vietniece operatīvajos jautājumos Sarmīte Villere aģentūrai BNS pastāstīja, ka Āgenskalnā uz ielas atrasta pārsalusi 54 gadus veca sieviete, kura nogādāta Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Savukārt no Sarkandaugavas uz slimnīcu "Gaiļezers" aizvests 44 gadus vecs vīrietis ar vispārēju ķermeņa atdzišanu.

Mediķi joprojām atgādina, ka lielajā salā katram jārūpējas, lai nebūtu jānonāk slimnīcā apsaldējumu dēļ, - jāvelk piemērots silts apģērbs, kas nedrīkst būt pārāk apspīlēts. Ikvienam jāatceras, ka, redzot uz ielas guļošu cilvēku vai kādu, kam palicis slikti, noteikti jāsauc ātrā palīdzība.

Latvijā jau nedēļu valda stiprs sals, un iepriekšējā naktī zemākā temperatūra Latvijā bija -14 grādu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas