Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Viedokļi: kas jādara, lai valsts neieslīgtu vēl dziļākā krīzē?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ese
e
Rimšēvicam alga pienāktos varbūt tik 2000 Ls mēnesī un tas būtu tikai adekvāti šajos apstākļos kad valsts nolaista uz grunti. Un ar to arī jāsāk. Ko lai dara minimālo algu saņēmēji un to nav mazums. Algu sistēma valstī adekvāti jāsakārto. Jābūt samēram. Jaunas valdibas veidošana jāuztic opozīcijai. Un tikai. Jāpiesaista gudri cilvēki, profesionāļi, nevis tik attiecīgās partijas biedri. Beidzot jādomā par valsti, nevis par savas partijas labsajūtu.
Baiba
B
Es jau gadiem zinu to, ka vispiemērotākais kandidāts ministru prezidenta postenim ir Juris Binde. Viņam piemīt visas Daiņa minētās īpašības,tās pareizinot ar 2. Tas, kā viņš savā laikā pilnīgi tukšā vietā izveidoja vienu no šodienas Latvijas lielākajiem nodokļu maksātājiem LMT, vien ir ko vērts. Pazīstu viņu kā ļoti gudru, godīgu,progresīvi domājošu,neordināri domājošu, zinātkāru cilvēku.
Dainis
D
Manuprāt, šajā situācijā Valdis Dombrovskis ir vispiemērotākā kandidatūra ministru prezidenta postenim: 1. Nav no padomju nomenklatūras ar vecajiem uzskatiem; 2. Jauns, izglītots cilvēks ar progresīvu domāšanu; 3. Labi pārzina finanšu, nodokļu, budžeta veidošanas un starptautisko ekonomisko sakaru lietas; 4. Viņam nav sveša arī zinātne un ražošana; 5. Plaši sakari pasaulē un Eiropas Parlamentā; 6. Pārzina latviešu, angļu, vācu un krievu valodas; 7. Pieredze strādāt kolektīvā un ar kolektīvu; 8. Pagaidām nav dzirdēts, ka viņš būtu kur sašmucējies; 9. Manuprāt, viņš spēs ap sevi pulcēt profesionāļus, nevis vienkārši ielikteņus.
alberts
a
Pilnīgi pareizi.Baleliņiem uzticet mūsu valsti vairs nedrīkst!Jaaicina CITI,kau "pingvīni" bet citi kuri ar drošu roku aizslaucītu nevajadzigos "kantoristus" piespiestu vinus darīt ražigu darbu.Iedomājieties 70 000 (70 tukst.) darbīgu roku paraditos ražosana! Un cik naudiņas ietaupītu valsts budzets!Un kotik vien viņi saražotu vērtibas nevis kā tgad tikai noed un iz...!
dullais
d
Vairs nevajag ne TP, ne mācītājus, bet labākie premjeri Dombrovskis un Repše. Bet vai ļaus nosaukt premjera amatam kādu, kas NAV TP????
dzeris
d
Zinu, kas nav jādara - nedrīkst Latvijas vadību uzticēt latviešiem. Jāpieaicina kaut ķīnieši, kaut igauņi.
Berta
B
Skaidri redzams, ka tikai tam, kurš ir biznesa iekšienē, ir vispār kāda sajēga, kas būtu jādara. Binde izskatās vienīgais, kuram ir smadzenes. Visi pārējie - vai nu stagnē, ir ar smagām metastāzēm vai ir nejēgas, kā pārvaldīt (, nevis izlaupīt) valsti.
Berta
B
Kā gan valsts var nebūt dziļā krīzē, ja gadu gadiem valsts budžets tiek burtiski izlaupīts? Paskatieties, kurās kabatās un kādā veidā tā naudiņa iešļūk, tad viss būs skaidrs. Šie nolaupītie miljardi ir jāatgriež valsts kasē, tad nebūs nekādu problēmu. Latvija jau sen varēja būt plaukstoša valsts, ja vien tajā valsts varas līmenī nenotiktu sistēmiska izlaupīšana. Un visiem spēkiem ir jācīnās pret korupciju - valsts ekonomikas lielāko grāvēju!
Milzu Lempis
M
Zvirbulēns jāpaņem aiz oiriņiem.
Dārznieks
D
Nav sajūtas, ka nabagie un viņu bērni kļūs vēl nabagāki. Grūtāk būs tiem , kuri pieraduši bezatbildīgi tērēt. Lai arī Bindes izteicieni ir vissimpatiskākie , tomēr Ulmaņa teiciens šodien ir vistrāpīgākais - neviens pats sevi nereorganizē...
sveiciens kapitalisma
s
Kas jadara? Lai valsts vispar kaut kad nakotne varetu normali attistities - jaizskauz korupcija un jaaptur valsts izzagsana, ka ari iespeju robezas jaatgriez valstij nozagtais! Saja valsti ista tirgus ekonomika tacu nekad nav bijusi - visas jomas sadalitas 'isto' cilveku starpa. Sadai valstij nav nakotnes - tagad viss bruk ka karsu namins
Berta
B
Kas jādara? Taču to katrs bērns zina - ir jāstrādā uz apgrozījuma pieaugumu, nevis, ceļot nodokļus un visādus %. Ikviens ekonomists vai uzņēmuma vadītājs zina šo vienkāršo patiesību - nekas nedod tādu peļņu kā apgrozījums. Pārdodot 100 smalkmaizītes par 20 santīmiem, var iegūt 20 Ls, bet pārdodot 150 smalkmaizīes par 18 santīmiem - 27 Ls ieņēmumu. Te gan būtiska loma ir produkta pašizmaksas samazināšanai, ko var panākt ar augstu darba ražīgumu. Diemžēl pie mums gandrīz nemaz nedomā tieši par darba ražīgumu.
onupris
o
vai tad tam Bondaram ir ekonomista izglītība ka šis spriež par finansēm, par Ulmani vispār trukst vārdu
Niks
N
Un jaunai valdībai jābūt tādai, kas nestāv ar saliektu muguru un lūdzošu skatu SVF un citu žīdu institūciju priekšā, bet kas spēj pastāvēt par to, lai rekomendētie lēmumi neved pie vesaelas nācijas izmiršanas. Citādi nav jēga visiem tiem glabšanas pasākumiem. Nav jēga glābt miesu, ja dvēsele jau nomirusi.
ES pilsonis
E
Nekavējoties jāievieš Latvijā Briseles(Beļģija) progresīvais iedzīvotaju ienākuma nodoklis un samazinātā 6% PVN likme pārtikas produktiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas