Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Viesnīcas izveidē bijušajā Iekšlietu ministrijas ēkā plānotas 30 miljonu eiro investīcijas

Viesnīcas izveidē bijušajā Iekšlietu ministrijas ēkā Raiņa bulvārī 6 būvfirmas Skonto būve īpašnieki Guntis Rāvi un Ivars Millers plāno 30 miljonu eiro (21 miljonu latu) investīcijas, raksta laikraksts Bizness&Baltija.

Šajā ēkā paredzēts izveidot četrzvaigžņu viesnīcu ar 200 numuriem. Patlaban jau ir pabeigts ēkas tehniskais apsekojums, kā arī viesnīcas skiču projekts, ko izstrādājis arhitektu birojs Sarma & Norde, laikrakstam sacījis Millers.

Pagājušā gada jūlijā Rīgas pilsētas Būvvalde viesnīcai izsniegusi arhitektūras un plānošanas uzdevumu, kā arī izsniegta atļauja rekonstruēt kaimiņos esošo ēku Raiņa bulvārī 5, kurā iepriekš atradās Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. Abas ēkas līdz 2031.gadam no VAS Valsts nekustamie īpašumi ir iznomājis uzņēmums 6.dimensija, kura īpašnieki ir Rāvis un Millers, ziņo laikraksts.

Sarma & Norde arhitekts Jānis Norde Bizness&Baltija informējis, ka viesnīcā paredzēti 200 numuri, divas konferenču zāles, klubs, restorāns un spa centrs. Tā kā ēka Raiņa bulvārī 6 ir arhitektūras piemineklis, tiks saglabāta tās fasāde un interjers. Ēkas priekšrocība ir iekšpagalms, kuru var izmantot kā autostāvvietu.

Millers laikrakstu informējis, ka patlaban notiekot pārrunas ar potenciālajiem investoriem un viesnīcu operatoriem, pēc kuru pabeigšanas tiks sākta ēkas rekonstrukcija. Darbi varētu tikt sākti ne ātrāk kā pēc pusgada un tie ilgs aptuveni pusotru līdz divus gadus, sacīja Millers.

Jau ziņots, ka dažādas iekšlietu sistēmas iestādes vēsturiskajā ēkā Raiņa bulvārī 6 strādājušas kopš pagājušā gadsimta 50.gadu vidus. No 2008.gada 28.aprīļa Iekšlietu ministrija un vairāki Iekšlietu ministrijas dienesti sāka darbu jaunajā administratīvo ēku kompleksā Čiekurkalna 1.līnijā 1.

Uz jauno kompleksu pārcēlās Valsts policija, Iekšlietu ministrijas centrālais aparāts, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Iekšlietu ministrijas Sakaru centrs, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra struktūrvienības, Iekšlietu īpašumu valsts aģentūra, Iekšlietu ministrijas Veselības un sociālo lietu aģentūra un Iekšlietu ministrijas poliklīnika.

Šis komplekss ir līdz šim nozīmīgākais Iekšlietu ministrijas dienestu darbības nodrošināšanai paredzētais būvniecības projekts. Objekta pasūtītājs ir VAS Valsts nekustamie īpašumi, būvnieks - SIA Skonto būve, lietotājs - Iekšlietu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas