Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vija Kilbloka par vienotām mācību grāmatām visiem: Padomju pieredzē balstīts populisms

Par labu Latviju! solījusi skolās priekšmetos ieviest pa vienai oficiālai mācību grāmatai. Laikrakstā Diena to šodien vērtē izdeniecības Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

"Gadījumā, ja skolās katrā mācību priekšmetā ieviesīs tikai vienu oficiāli apstiprinātu mācību grāmatu, mēs būsim vienīgā valsts Eiropā, kam ir fiksēti mācību līdzekļi. Tas ir vistīrākais populisms, kas balstīts pagātnē, jo Padomju Savienībā mācību grāmatas bija brīvi pieejamas. Šodien atgriešanās tajos laikos varētu radīt daudz jautājumu. Piemēram, kas būs tie autori, kas sastādīs šīs vienīgās un pareizās mācību grāmatas, paredzams, ka mācību grāmatu jomā iestāsies stagnācija, jo nebūs autoru konkurences. Rodas iespaids, ka partiju apvienības Par labu Latviju! programmas rakstītāji vēlas

mācību grāmatu biznesu koncentrēt vienās rokās, kas drukās vienīgo patiesību. Vēl viens aspekts – šāda vienas mācību grāmatas sistēma liegs skolotājiem atrast piemērotāko literatūru saviem skolēniem. Skolu ir daudz un dažādas, tikpat dažādi ir to profili un kontingents. Ir pamats arī domāt, ka mācību vielas saturs vienas grāmatas formā būtu pārāk noplicināts. Es saredzu, ka šis solis ir vērsts kāda režīma virzienā kura ideoloģisko platformu es labprāt uzzinātu."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas