Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vija Kilbloka par vienotām mācību grāmatām visiem: Padomju pieredzē balstīts populisms

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
GGG
G
"Ne jau uz Kilbloku jums visiem savas dusmas vajadzētu izgāst, bet gan uz valsti, kura nevar piešķirt skolām pietiekoši daudz naudas, lai katra skolas bibliotēka varētu iegādāties un nodrošināt visus skolēnus ar nepieciešamajām grāmatām."- Dusmas nevajag izgāst ne uz vienu...Ieklausīties, domāt un darīt. Neapsaukāties un lepoties ar tiem retajiem cilvēkiem, kam nav jāizsludina maksātnespēja...
Padomājiet!!!
P
Ne jau uz Kilbloku jums visiem savas dusmas vajadzētu izgāst, bet gan uz valsti, kura nevar piešķirt skolām pietiekoši daudz naudas, lai katra skolas bibliotēka varētu iegādāties un nodrošināt visus skolēnus ar nepieciešamajām grāmatām. Un mūsu valstī nekas nav bez maksas, tāpēc jau tās grāmatas ir tik dārgas, padomājiet paši cik maksā papīrs un tiem autoriem un visiem redaktoriem, korektūru darbiniekiem un visiem citiem daudzajiem cilvēkiem, kuri piedalās vienas grāmatas tapšanā ar jāsaņem nauda. Un tā nebūt nav liela samaksa. Arī skolotāji var izmantot iespēju strādāt tikai ar mācību grāmatu un neizmantot ne darba burtnīcas, ne arī tās daudzās pārbaudes darbu burtnicas, aizstājot to visu ar parastajām pierakstu burtnicām, kladēm, tādējādi ietaupot vecāku naudu. Cik man zināms, tad Kilblokas kundze nav vienīgā, kas pārstāv kādu no Latvijā esošajām izdevniecībām, tāpēc, ja kritizējiet, tad visus izdevniecības īpašniekus, nevis esat "uzēdušies" tikai uz vienu vienīgu Zvaigzni ABC! iesaku padomāt, vai patriešām būtu labak apstiprināt vienu grāmatu katrā mācību priekšmetā, jo tad tik tiešām ne skolēniem, ne arī skolotāji nebūtu iespējas izvēlēties savām un savu skolēnu spējām vis piemerotāko māčību līdzekli. Iedomājieties, kā būtu, ja ieejot pārtikas veikalos būtu tikai bviena veida baltmaize, viena veida piens utt.
nu
n
Šī sieviete tur bildēs degs elles liesmās, jo iedzīvojās uz bērnu rēķina.
Kas mainījies?
K
Kas mainījies fizikā, ķīmijā, matemātikā, ģeogrāfija, lai katru gadu izdotu jaunas - gudrākas mācību grāmatas?
Studenti jau
S
Mani bērni izauguši, jau studenti. Palasu - katru gadu vieni un tie paši komentāri par mācību grāmatu un darba burtnīcu tēmu, bet nekas pa padsmit gadiem nav mainījies. Bezcerība pārņem... Cik ilgi vēl? Kilboka tik pampst un pampst... Izglītības ministrija tiešām nevar izsludināt iepirkumu, izstrādāt tādu specifikāciju (ne tikai saturam, bet arī, piemēram, grāmatas svaram, cenai), lai sagatavotu vienu optimālu mācību grāmatu katrā priekšmetā? Lai pēc tam Kilboka drukā tās atsperdamās lielā skaitā, ja uzvar konkursā. Nu, ja IZM jau nevar centralizēto eksāmenu bez drukas kļūdām sagatavot, kur nu vēl grāmatai specifikāciju un konkursa noteikumus sagudrot...
monitors
m
Kilbloka: "Tas ir vistīrākais populisms, kas balstīts pagātnē, jo Padomju Savienībā mācību grāmatas bija brīvi pieejamas." /// Acīmredzot, Kilblokas kundze steidz pavēstīt mācību grāmatu pircējiem: "Glābiet! Mans veiksmīgais bizness ir apdraudēts!"
Buba
B
Vai tiešām sabiedrībai jāpasniedz tikai materiāli ĻOTI`IEINTERESĒTAS personas viedoklis? Viņai vajadzētu jautāt, kāpēc grāmatas tik smagas ( cenas jau acīmredzot rēķinātas uz kilogramiem)?
jupis
j
Kad Ķibloka un Zvaigzne maksās honorārus un nepārkāps autortiesības par fotogrāfijām!
ciniķis
c
viņas alkatība ir neizmērojama, un labi tas nebiegsies.
kilbasa
k
Meicha izmisīgi cīnās par savu biznesu, lai tas pavisam neapstājas, nevis par muļķu valsts iemītnieku bērnu zināšanu līmeni, par vecāku naudas maka saturu, nevis ko citu. Citādi jārīko akcijas "Grāmata par bankrota cenu", kad uz grāmatnīcu sauc braukt ar tačku pēc kilbasas saražoto sračku.
jautrais
j
.. jā, ar muļķiem Latvija slavena..
!
!
Absurda loģika Kilblokai. Vai viņa neredz, cik daudziem eksperimenti ar unikālu, autoru katru gadu jaunradītu saturu (kas, piebildīsim, nekādi neuzlabo eksāmenu rezultātus, ja spriež pēc preses) rada materiāla rakstura problēmas? Un izskolot bērnu grib ikviens. Kilblokai vecā sistēma atņemtu lielu daļu ienākumu? Par to ir stāsts? Atrast labus autorus šādā gadījumā būtu daudz vienkāršāk, jo nav redzēts, ka masu produkcija nodrošinātu pērles. Bet prestiža latiņa, ka esi vienīgās valsts apstiprinātās mācibu grāmatas autors, gan būtu. Kilblokai par laimi, viņas izdevniecība taču nav tā, kura izdeva radoši noskaņotu un alternatīvu autoru latviešu valodas (!!!) mācību gramatu ar krievu nenormēto leksiku tajā.
Ieva
I
Labi nostādīts bizness būtu tad, ja nevajadzētu raustīties no situācijas, ka ikkatrā priekšmetā katrai klasei izdotu tikai vienu mācību grāmatu.. Jo konkurence Latvijas apstākļos mācību grāmatu jomā vairāk veicina to, ka grāmatas būs stipri viduvējas, nekā tad, ja sanāktu kopā autoru kolektīvs un katrs autors uzrakstītu 1-2 nodaļas par savu mīļāko jomu, vai, kopā ar citu autoru izstrādātu 1-2 nodaļas. Un tā kā autoru, kas spētu uzrakstīt kaut vai vienu labu mācību grāmatas nodaļu nemaz tik daudz nav, tad gribi negribi nāktos aprobežoties ar vienu grāmatu un varbūt vienu papildus grāmatu, ko vecāki varētu iegādāties, ja vēlētos, lai sīcis priekšmetu apgūtu dziļāk.
JurimM
J
Kilbloka no ZvaigznesABC ir labi pazīstama MILJONĀRE.
dihlafos
d
Nevārieties,izglītības ministriju jāiesūdz satversmas tiesā par satversmes pantu neievērošanu, kurā paredz,bezmaksas izglītību visiem Latvijas pilsoņiem.Ministrija iepērk vajadzīgās grāmatas, katrai klasei,un viss.Skolēns aiziet uz skolas bibliotēku,paņem vajadzīgās un ar to jautājums ir atrisināts.Tas arī ministrijai liks saprast,ka tāda ņirgāšanās,katru gadu,par skolēnu grāmatām un tām summām kuras būs jāizdod, iepērkot grāmatas,nav vajadzīga.Būs miers un cilvēkiem labs prāts.Nav taču tā,ka katrā Latvijas skolā ir 5-6 ģēniji un nu gribēsim,lai pārejie būtu tādi.Kas attiecas uz privātskolām,lai viņi paši dara kā grib.Paši,lai atbild par iznākumu,vai nu pārgudri,ar kuriem neviens nedraudzēsie,vai normāli vispusīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas