Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vīķe-Freiberga gada laikā samazinājusi uzkrājumus latos un palielinājusi eiro

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga gada laikā samazinājusi bankas uzkrājumus latos, bet palielinājusi - eiro valūtā.

Par to liecina eksprezidentes amatpersonas deklarācija, kas Valsts ieņēmumu dienestā jāiesniedz par otro gadu pēc pilnvaru beigām no 2008.gada 8.jūlija līdz 2009.gada 7.jūlijam.

Lai gan kopumā uzkrājumu vērtība dažādās valūtās ir pat nedaudz pieaugusi, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, būtiski samazinājusies eksprezidentes "SEB bankā" noguldītā summa latos, proti, ja iepriekš bankā bija uzkrāti 5618 lati, tad pašlaik - tikai 643 lati.

Tomēr pieaugusi eiro valūtā uzkrātā summa - iepriekš "SEB bankā" bija noguldīti 10 169 eiro (7147 lati), bet pašlaik uzkrāti jau 17 614 eiro (12 379 lati).

Kopumā eksprezidente bankās uzkrājusi 45 644 latus, no tiem 61 631 Kanādas dolāru (27 549 latus) un 9231,57 ASV dolārus (4430,88 latus). Uzkrājumu summas šajās abās valūtās, salīdzinot ar iepriekšējo periodu, nav būtiski mainījušās.

Vēl Vīķei-Freibergai "SEB bankā" ir progresīvais depozīts 31 tūkstoša eiro apmērā, kas, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, samazinājies par 10 tūkstošiem eiro.

Eksprezidente ir arī aizdevusi 165 tūkstošus latu.

Viņai pieder zeme Dunikas pagastā, kā arī puse SIA "VVF Consulting" kapitāldaļu, savukārt kopīpašumā ar vīru Imantu Freibergu - vasarnīca un zeme Kanādā.

Tā kā bijušajām amatpersonām nav jāpublisko vairāki dati, kas bija jādara obligāti pilnvaru laikā, nav zināms, kādus ienākumus gada laikā eksprezidente guvusi, kā arī kādus darījumus virs 20 minimālo mēnešalgu apmēra viņa veikusi šajā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas