Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vīķe-Freiberga uzrunā Taivānā: Eiropa ir ekonomisks gigants un politiskais liliputs

Eiropa ir ekonomisks gigants un reizē neadekvāts politiskais liliputs. Eiropas vērtība ir riska zonā, ja Eiropa smagi nestrādās nedienu novēršanai, šādu vērtējumu eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga izteica lekcijā Taivānā, kur viņa atklāja Eiropas Savienības (ES) centru universitātē un sniedza lekciju par ES nākotnes izaicinājumiem.

Viņa pauda viedokli, ka Eiropā jāstrādā smagi, inovatīvi, jābūt gataviem mainīties, lai būtu konkurētspējīgi. Eiropas valstis finansē ļoti daudz palīdzības projektu valstīm citās pasaules daļās, taču lēmumu pieņēmējas dažādās starptautiskajās organizācijās ir pasaules lielās valstis, par bijušās Valsts prezidentes teikto informē viņas sekretāre Daina Lasmane,

Eksprezidente arī stāstījusi par ES veidošanās vēsturi, par veidiem, kā savienība cenšas panākt lielāku vienlīdzību un godīgumu starp dalībvalstīm lēmumu pieņemšanas procesā. V.Vīķe-Freiberga atzīmējusi, ka ES augstu vērtē daudzveidību ES un tajā katrai pasaules valstij ir tiesības nākt ar savu pienesumu. Viņa arī norādīja, ka pasaule ir globāls ciemats, un visu pasaules daļu ieguldījums ir nozīmīgs pasaulei kopumā, piemēram, klimata pārmaiņu vadīšanā, mazināšanā.

Viņa teica, ka ES nav lielvara, bet tā ir vienotība, un tās spēks nākotnē sakņojas runāšanā unisonā, nevis katrai dalībvalstij atsevišķi. Šajā laikā ir daudz izaicinājumu kā valstīm individuāli, tā arī visām kopā ES.

V.Vīķe-Freiberga ceturtdien, 8.aprīlī, ES centru atklāja kā Eiropas nākotnes pārdomu grupas viceprezidente.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas