Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Vīķi - Freibergu izbrīna Krievijas reakcija uz viņas teikto par "vodku un voblu"

Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga ir izbrīnīta par Krievijas iedzīvotāju aso reakciju uz viņas pagājušogad sacīto, ka kaimiņvalstī 9.maiju atzīmē ar "vodku un voblu". Piektdien laikrakstā "Telegraf" publicētā intervijā prezidente pauž neizpratni, kāpēc viņas teiktais ir aizskāris Krievijas iedzīvotājus. "Kāpēc tas viņus aizvaino? Viņi taču tā arī dara savās svinībās. Ar ko tad tas ir aizskaroši? Viņi ir aizvainoti par to, ko paši dara? Kur ir problēma?" brīnās prezidente.

Uz žurnālista teikto, ka cilvēki Latvijas prezidentes teikto uztvēruši kā viņiem svarīgu svētku noniecināšanu, prezidente atbild, ka "tā ir viņu pašu interpretācija". Runājot par Krievijas un Latvijas attiecībā, Vīķe - Freiberga norāda, ka jāturpina sarunas par vairāku līgumu parakstīšanu. "Šeit ļoti svarīga loma ir Krievijas Ārlietu ministrijai, viņiem jāveicina vairāku līgumu virzīšana, jo Latvija ir gatava šos līgumus parakstīt jau vairāku gadu garumā. Stāv virkne gatavu dokumentu. Taču, spriežot pēc pēdējām ziņām, tuvāko mēnešu laikā var tikt parakstīti daži ekonomiskie līgumi, un mēs par to ļoti priecātos," teic prezidente.

"Cilvēks apvainojas, ja viņš grib apvainoties.. Katram ir tiesības atzīmēt viņam svarīgus svētkus, kā viņš to vēlas. Latvieši Līgo svētkos arī dzer alu, dzied dziesmas, nu un tad?" klāsta Vīķe - Freiberga. Vaicāta, vai nenožēlo pirms pusotra gada teikto, prezidente atbild: "Es neuzskatu, ka esmu kādu apvainojusi. Nē".

Jau vēstīts, ka daudzus Krievijas iedzīvotājus pērn pirms uzvaras pār fašistisko Vāciju 60.gadadienas svinībām nokaitināja Latvijas prezidentes teiktais, ka Krievijas iedzīvotāji "9.maijā uz avīzes liks voblu, dzers degvīnu un dziedās častuškas, kā arī atcerēsies, kā viņi varonīgi iekaroja Baltiju".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas