Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vilks: Saprotu, ka esmu labākais Dombrovska kandidāts finanšu ministra amatam

No Vienotības ievēlētais ekonomists Andris Vilks piekritis finanšu ministra amatam, jo respektējot premjera Valda Dombrovska izvēli. Lai gan iepriekš viņš atzina, ka neesot pietiekami pieredzējis, lai vadītu ministriju, tomēr tagad saprotot, ka esot labākais V. Dombrovska kandidāts, laikrakstam Diena skaidroja A.

Vilks.“Politikā esmu īsu brīdi un vairāk gatavojos darbam Saeimā, nevis valdībā. Tiešām sākumā pats nebiju gatavs. Jautājums par mani kā ministru tika aktualizēts jau tūlīt pēc vēlēšanām. Saprotu, ka esmu labākais V. Dombrovska kandidāts. Pārdomu procesā pakāpeniski esmu mainījis savu viedokli par atrašanos ministra amatā,” teica A. Vilks. Iepriekš A. Vilks portrālam _Diena.lv_ pauda, ka nejūtas pietakami pieredzējis ministra amatam. "Nekad neesmu izvirzījis ambīcijas uz šo amatu. Politikā esmu iesācējs, pieredze man ir maza un neesmu strādājis lielos uzņēmumos vadošos amatos. Šāds izaicinājums man šobrīd būtu par nopietnu," skaidroja A. Vilks. Tāpat viņš teica, ka šo amatu būtu jāieņem cilvēkam ar vismaz četru vai astoņu gadu pieredzi. Vaicāts par V. Dombrovksa piedāvāto budžeta konsolidācijas mehānismu, A. Vilks teica, ka Labklājības un Finanšu ministriju veiktās iestrādes tajā esot jāturpina. A. Vilks min, ka būs jāizanalizē Individuālo komersantu rādītāji, kuri, viņaprāt, būšot labāki nekā tiek gaidīts. Konsolidācijas summa saglabāšoties. A. Vilks uzskata, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pamatlikmes palielināšana ir viens no risinājumiem, kuru būšot grūti apiet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas