Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vilks: ZZS kavē raitu darbu pie budžeta konsolidācijas

Darbs pie šā gada valsts budžeta papildu konsolidācijas priekšlikumiem nesokas tik raiti kā plānots, kam par iemeslu ir arī sadarbība ar koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), pirmdien atzina finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

Ministrs norādīja, ka viņa vadītajai darba grupai "nav izdevies iegūt to tempu, kā sākotnēji gribējām". Lai gan Finanšu ministrijai jau esot savs redzējums par iespējamajiem mazinājumu virzieniem, joprojām neskaidrs ir politiskais atbalsts. Lielāka skaidrība varētu būt pēc pirmdien paredzētās koalīcijas padomes sēdes, kurā Vilks plāno iepazīstināt ar aktuālo situāciju un saņemt skaidrākas atbildes no koalīcijas partneriem.

Vilks atzina, ka problēmas darba grupā sagādā tieši ZZS virzītie pārstāvji, kuriem nav politiskā mandāta lēmumu pieņemšanā, līdz ar to tiek bremzēts arī viss darba process.

"Vienai pusei ir mandāts lemšanai, otrai tāda nav," lakonisks bija ministrs.

Ministrs atgādināja, ka tieši tāpēc sākotnēji bijis priekšlikums, ka šī darba grupa būs pārstāvēta ministru līmenī, kas koalīcijā neesot atbalstīts.

Jau ziņots, ka Vilka vadītajā darba grupā strādās Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Viņķele, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins, Tieslietu ministrijas padomnieks Gatis Kokins, Saeimas deputāts Didzis Zemmers (ZZS), Liepājas domes izpilddirektora vietnieks, Finanšu pārvaldes vadītājs Ronalds Fricbergs, Ventspils domes pārstāve Inta Komisāre un Banku augstskolas asociētais profesors Jānis Grasis.

Kā ziņots, starptautiskie aizdevēji pēc valdības sagatavotā valsts budžeta projekta izvērtēšanas uzskata, ka Latvijai ir jāveic papildu konsolidācijas pasākumi par 50 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas