Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Viltus zviedru politiķu vēstule apmāna Latvijas medijus

Zviedru avīzes "Dagens Nyheter" ievadrakstu rakstītājs Pēters Volodarskis veiksmīgi piemānījis Latvijas medijus, kā šķietamu viedokļa rakstu publicējot paša sacerētu trīs Zviedrijas valdības koalīcijas partneru vēstuli Zviedrijas premjeram, konservatīvās Moderātu partijas (Moderaterna) vadītājam Fredrikam Reinfeltam.

Par viltoto vēstuli e-pastā ziņu aģentūrai LETA aizrādīja kāds Zviedrijā dzīvojošs latvietis, un tā aprakstīta arī Centra partijas (Centerpartiet) politiķa Gustava Andersona blogā, kur cita starpā rakstīts, ka šādas viltus publikācijas esot riskantas, jo tām noticot lasītāji.

Viltus vēstulē, kas domāta kā analīze par iespējamām pretrunām starp Zviedrijas Centra partiju, liberālo Tautas partiju (Folkpartiet), Kristīgo demokrātu partiju (Kristdemokraterna) un premjera partiju, tika kritizēts moderātu finanšu ministrs Anderšs Borjs - arī par to, ka viņš bargi kritizējis Latviju par starptautiskajiem aizdevējiem doto solījumu nepildīšanu.

Volodarska sacerētajā "vēstulē" arī uzrunātas Zviedrijas ekonomiskās iekšpolitikas problēmas un kritizēts Borja darba stils un Moderātu partijas pārāk dominējošā loma koalīcijā.

Vēstule rakstīta zviedriem raksturīgajā neformālajā stilā, ar uzrunu "dārgais Fredrik" un neformālu parakstu ar trīs partiju vadītāju vārdiem "Mauda [Centra partijas vadītāja Mauda Olofsone], Jans [Tautas partijas vadītājs Jans Bjērklunds] un Jērans [Kristīgo demokrātu vadītājs Jērans Heglunds]".

Zem vēstules atsevišķā rindkopā arī ir Volodarska paraksts un ievadrakstu redakcijas e-pasta adrese.

Pilnīgi aplamu, parasti smieklīga rakstura informāciju Zviedrijas presē parasti publicē tikai pirmajā aprīli, starptautiskajā joku dienā.

Aģentūras LETA ziņu, kas balstījās uz "Dagens Nyheter" portālā "dn.se" publicēto viltojumu - kā apgalvo autors, tas tapis publicistikas nolūkos -, izmantoja arī citi Latvijas mediji, tostarp kā vienu no galvenajām svētdienas ziņām pārstāstīja kāda televīzijas kanāla ziņu izlaidumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas