Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Virsdiriģentu un deju svētku virsvadītāju godināšana

Dziesmu svētku parkā sestdienas vakarā notika XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku virsvadītāju un virsdiriģentu godināšana, informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Aiva Rozenberga.Dziesmu svētkiem šogad aprit 135 gadi. Tie ir pieredzējuši tautas atmodu un nacionālo pašnoteikšanos, divus pasaules karus, valstiskuma proklamēšanu, tā zaudēšanu un atkalatgūšanu.

Par Dziesmu un deju svētku tradīcijas un latviešu nacionālās identitātes saglabāšanu ir rūpējušies ļoti daudz cilvēku, izcilas kultūras personības, viņu vidū arī virsdiriģenti un virsvadītāji, kuru godināšana katros svētkos izvēršas par vienu no emocionālākajiem brīžiem. XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku goda virsdiriģenti ir Terēzija Broka, Ausma Derkēvica, Jānis Dūmiņš, Imants Kokars, Gido Kokars, Pauls Kvelde un Roberts Zuika.XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģenti ir Aira Birziņa, Ivars Cinkuss, Jānis Erenštreits, Agita Ikauniece, Mārtiņš Klišāns, Sigvards Kļava, Jēkabs Ozoliņš, Arvīds Platpers, Edgars Račevskis, Māris Sirmais, Ints Teterovskis, Romāns Vanags un Jānis Zirnis.XIV Deju svētku goda virsvadītāji ir Marga Apsīte, Aija Baumane, Ojārs Grasis, Imants Magone, Zigurds Miezītis, Vilis Ozols, Ingrīda Saulīte, Uldis Šteins, Osvalds Štrauss un Uldis Žagata.XIV Deju svētku virsvadītāji ir Jānis Ērglis, Taiga Ludborža, Jānis Marcinkevičs, Ilze Mažāne, Arta Melnalksne, Iluta Mistre, Zanda Mūrniece, Jānis Purviņš un Gunta Skuja.Pūtēju orķestru virsdiriģenti ir Raitis Ašmanis, Haralds Bārzdiņš, Artūrs Maculēvičs, Jānis Puriņš, Egons Salmanis un Pēteris Vilks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas