Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Visām partijām par šauru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kince
k
Izteikties tiesības jādod visām partijām, ne tikai lielajām un vairāk populārajām pēc aptaujām. Kā zināms, jebkuru aptauju var pielāgot jau iepriekš nepieciešamajiem uzstādījumiem un neviena aptauja nevar būt patiesa, tas atkarīgs kā uzdod jautājumu, kādu konkrētu cilvēku loku aptaujā utml. un tas viss ir "baltiem diegiem šūts". Līdz ar to teikt, ka tehniski apvienot 13 partijas vienā raidījumā nav iespējams, nav korekti, tad lai taisa 2 vai 3 raidījumus un tautai dod tiesības pašai izvēlēties, vēl jo vairāk, ja tā ir valsts sabiedriskā televīzija!!! Savādāk jebkuru jaundibināto politisko spēku nogriež jau pašā saknē, izslēdzot no dalības LTV debatēs un neļaujot pat mēģināt pierādīt sevi. Kur tas šeit ir loģika un objektīvisms? Ja tauta nobalsos par kādu no mazajiem politiskajiem spēkiem (un tas nav izslēgts, ka kādreiz tā arī varētu būt), tad arī šim spēkam ir iespēja pārvarēt 5% barjeru un pagaidām jau to mēs nezinām un nevaram zināt, kamēr vēlēšanas nav notikušas..
ATL
A
Latvijas politikā ir jāienāk pilnīgi jauniem cilvēkiem, gan jau pieredze radīsies, viennozīmīgi !.... Latvijas ekonomika ir tā sagrauta, ka šobrīd vajag savākt visgaišākos prātus (mums ir tādi!), izcilākos ekonomistus, finansistus, politiķus, kas vēlēsies kaut ko „šeit”saglābt, kaut vai „mocekļu” statusu „nopelnot” ! Nevajag pārdzīvot - paliksiet teiksmās un gaišā tautas atmiņā! Ko Latvijai ir devuši, it kā visu šo (20) gadu labākie, profesionālākie politiķi, vecās labās, pierastās sejas ? Tie „profesionāli” vairojuši savu personīgo mantisko stāvokli, bet Latviju un tās tautu iegrūduši parādu bedrē......(!!!)...no kuras izlīst.....kā nu kuram sanāks.....tautieši, piedodiet! Kāpēc tad Latviju pamet tās iedzīvotāji un aizbrauc darīt bagātākas citas valstis ? Tāpēc, ka neko labāku kā 100 (80) latniekus šie profesionāļi nespēj mums piedāvāt, kapēc !? Kāds cien. deputāts sita pie krūtīm runājot no augstās kanceles saeimā : „Mēs savu VEF – „u”nepārdosim, jo paši mākam........!” Jā, mācētu, ja būtu ļauts! Ko darīja komunistiskā Ķīna? Atļāva ienākt rietumu uzņēmējiem, nomainīja tehnoloģiskās līnijas un nodrošināja SAVIEM pilsoņiem darbu! Vai to pašu nevarēja izdarīt VEFā, Popova radiorūpnīcā? Ne sliktāk par ķīniešiem un korejiešiem būtu montējuši radioaparātiņus, TV vai datorus – mums bija kvalificēts darba spēks, jā „lētais” darba spēks, bet vai tagad esam labākā statusā??? Kas tagad ir ar tiem tūkstošiem un tūkstošiem cilvēku, kas strādāja Vefā, Popova radiorūpnīcā, cukura rūpniecībā u.t.t. ? Vai tomēr „Jūsu” ilgtermiņa mērķis un stratēģija ( 20 gadu garumā), bija plānveidīgi iznīcināt ražošanu , padarot vairākumu Latvijas iedzīvotāju par trūcīgiem? Valsts labklājību veido tās vidusslānis, bet „mēs” esam „bagāti” tikai ar diviem slāņiem : • „profesionāļi”- miljonāri vai tuvu tam, gandrīz visi (!), kuri bijuši pie „lielā katla”.... • 100 (80) latnieki un ................vēl dzīvi esošie........ „pārāk pārtikušie pensionāri”........ Bet pārējie – uzņēmīgie un darba spējīgie un sevi cienošie, kas domā par savu tuvinieku nākotni (ikdienu!) – vienkārši brauc prom, jo neredz jēgas partiju „karuselī”, kas šķiež simtus tūkstošus priekšvēlēšanu aģitācijās, lai turpmāk (100) latniekiem varētu droši piedāvāt jau bargāku naudu – 60 latus vai vispār par velti......un ar sapratni par stāvokli, kurā un kur esam, bet vienoti ! Uz ko Jūs vēl gribat „saaģitēt” šo solījumiem „ticīgo” tautu? Visi „Vienoti” uz vēl dziļāku bezdibeni nākošo 20 gadu garumā? Uz kā rēķina vēl ko konsolidēsiet? Dzirdēts, ka pieņemsiet likumu un pensionāri drīkstēs iet uz sarkano gaismu ?.....ir cilvēks – ir problēma(!), nav cilvēks.........nav.......! Domāsim par ko balsot, jo tikai mēs esam tik gudra tauta – saklausāmies tukšos solījumos un pēc tam paši ciešam!........ Tas nekas, varam arī atlaist atkal, ko ievēlējām.......kas tad tur – pāris lieki miljoni latos par referenduma procedūrām.....mēs taču esam bagāti!
AUGUSTS
A
Mēs savējos (KOLABORACIONISTUS,NOMENKLATŪRAS DARBOŅUS un "STIPENDIĀTUS") nenododam (NEIZDODAM) ,bet MUĻĶOJAM tautu ar ZZS izkārtni !
AUGUSTS
A
Mēs savējos (KOLABORACIONISTUS ,NOMENKLATŪRAS DARBOŅUS un "STPENDIĀTUS") nenododam (NEIZDODAM),bet muļķojam tautu ar ZZS izkārtni.Mūsu mēķi nav noslējami -tie ir -MUĻĶOT TAUTU un SAGLABĀT KRĒSLUS SAEIMĀ.
Ierobežota iespēja izteikties
I
Izskatās kā vērīgie experti ir izteikuši komentāru pēc principa "lasīt nelasīju, bet viedoklis ir" varbūt ir vērts iesākumā izlasīt TS atzinumu un tad "expertēt"?! Priekšvēlēšanu debašu cikla „Izvēlies nākotni!” 2010.gada raidījuma dalībnieku atlasē VSIA „Latvijas Televīzija” piemēroja 2% barjeru. Šādas barjeras izvēli televīzija pamato ar „Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” (turpmāk – likums) noteikto valsts finansējuma piešķiršanas principa adaptēšanu, t.i., dalībniekus izvēlēties pēc tā brīža socioloģisko pētījumu rezultātiem, kuri pārsniedza 2 % barjeru. Tiesībsargs atzinumā norāda, ka šāda pieeja nav uzskatāma par piemērotu, jo likumā noteiktais finansējums tiek piešķirts partijai, par kuru iepriekšējās Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā divi procenti vēlētāju, nevis partijai, par kuru pēc socioloģiskiem pētījumiem varētu nobalsot vairāk kā 2 % vēlētāju gaidāmajās vēlēšanās. Tām partijām, par kurām pēc socioloģiskajām aptaujām nobalsotu vairāk kā 2% vēlētāju, debašu ciklā „Izvēlies nākotni!” tika veidoti desmit raidījumi, savukārt, kuras nav pārvarējušas 2% barjeru, tika veidoti tikai divi raidījumi. Aptaujas datus nevar uzskatīt par objektīvu kritēriju, lai noteiktu, kurām vēlēšanās kandidējošām partijām ir tiesības paust viedokli priekšvēlēšanu raidījumā valsts finansētā televīzijas kanālā. Sabiedrībai ir tiesības prasīt no valsts finansētas raidorganizācijas objektīvu un taisnīgu pieeju kritēriju noteikšanai dalībai raidījumos.
***
*
Kas skatās "Labrīt, Latvija"? Ja darbs sākas pl.8 un līdz tam ir 1h vai vairāk, piemēram. Tikai slimošanas laikā vai atvaļinājumā. Tas ir domāts pensionāriem un māksliniekiem, kuri pēc nakts dzīves "tā agrāk" piecēlušies. LTV jābūt iespēja visiem pretendentiem vienlīdzīgi reklamēties. Tie jautājumi gan 5. klases klaču līmenī Plūmju Sarmīte aizsēdējusies savā amatā.
carlito
c
Ekspertiem būtu taisnība, ja LTV būtu kompānija ar privātiem akcionāriem. Tad tiešām paši var noteikt spēles noteikumus un paši aicinināt diskusiju dalībniekus, kamēr vien vienam vai pāris konkrētiem spēkiem netiek dotaas acīmredzamas priekšrocības, kas jau būtu traktējams kā "slēptā reklāma". Tomēr eksperti aizmirst, ka LTV ir valsts TV, sabiedriskais medijs. Un tas nozīmē, ka "savu noteikumu" izvēlē tie ir ierobežoti. Sabiedriskais medijs nevar dalīt politiskos spēkus "labajos" un "sliktajos", "lielajos" un "mazajos", vieniem dodot 2xlielāku raidlaiku, kā citiem. Un tieši to arī norādat Tiesībsargs. Bet, protams, mūsu "sabiedriskais medijs" ir gudrāks par visiem un var Tiesībsarga norādēm uzspļaut un 5 min. vēlāk vaimanāt par "tiesiskuma krīzi" Latvijā. Kungi un dāmas, ja tāda krīze ir, tad jūs paši piedalieties tās veidošanā.
Autore
A
Klau, vai kādam no jums konkrēti kādreiz ir jautāts, par ko jūs balsosiet? No kā tad tie reitingi mistiski top, ja ne manu, ne kolēģu, paziņu, draugu viedokli neviens nekad nav prasījis? Kāda te demokrātija, ja nav iespējas vienlīdzīgi izteikties visiem!
surdo
s
Plūme lai gatavojas atskaitīties KNABĀ un prokuratūrā.
Revolt
R
Tiesības neviens nedāvina bet gan izcīna un izskatās ka viens cilvēks to ir sapratis!
che
c
Diemžēl cilvēku pasaulē ir tā iekārtots, ka uz lauriem gulēt nevar. To, ko esi izcīnījis vakar, jau rīt vari pazaudē. Ja neturpināsi cīnīties. Par savām tiesībām ir jāpastāv katru dienu un katrā ikdienišķā situācijā. Ja paslinkosi, tavas intereses aizmirsīs un īstenos citu intereses, kas būs dūšīgāk tās aizstāvējuši. C'est la vie.
  • 0
  • 0
Vārds
V
Es biju sapratis ka BRĪVO LATVIJU JAU ESAM IZCĪNĪJUŠI ...... Izrādās ,ka atkal jācīnās ...... AR KO ? PAŠIEM AR SEVI TAGAD ?
  • 0
  • 0
Draugs
D
Kāpēc atlaistā Saeima turpina muļķot tautu ? Kur ir pārējās partijas debatēs? PIEPRASĀM DEBATĒS 13 PARTIJAS !
hmms
h
kaut kur izskanēja laba doma - kā tie pāsi deputāti var kandidēt vēlreiz, ja tauta viņus atlaida izsakot neuzticību ????? kā tas iespējams????
Kur mazās partijas
K
LTV jābūt visām 13 sarakstus iesniegušajām partijām. Savādāk tas jādara ar spēku,kā to darīja Tautas kontrole. Mana balss Tautas kontrolei.
wed
w
Pamatlieta ir tāda , ka VARAS PARTIJAS ZINA , KA VĒLĒŠANU IZNĀKUMU NOSAKA TV . Ja tevis tur nav, tad vairāk par pāris % nedabūsi. Un nekautrējoties nospļaujas uz visiem tiesībsargiem un KNABIEM , jo ir svarīgi noturēties pie siles.
NLO
N
Pirms vēlēšanām būtu jābūt vienādi tiesiskiem visiem CVK pieņemtajiem sarakstiem. Medijos partijām būtu jābūt iespējai informēt vēlētājus par savām programmām (kā nu tās prot vai var). No pašreizējās apriešanās, dzēlībām, publiskiem pazemojumiem un "atmaskojumiem" t.s. debatēs neviens gudrāks netiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas