Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Visas pensijas pieaugs? Atbildes uz jautājumiem un pieņēmumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Labs raksts. Žēl, ka publicēts tikai referenduma dienā un žēl, ka nekā tamlīdzīga nebija TV.
Pensionāre
P
Mani interesē mazliet vairāk. Ja man šodien pie 56 gadu darba stāža pensija ir vairāk nekā tie solītie 202,50 Ls, ko tad darīs ar mani? Sāks tagad maksāt mazāk nekā līdz šim, lai kadam ar tiem 10 gadiem darba stāža iznāktu solītie 135 Ls? Kā ar šo taisnību?
Atbilde "Jā"
A
Tekstā un arī pl.08:44 ir jau izskaidrots, ka, ja darba stāžs vairāk kā 41 gads, tad pēc šodienas grozījumiem saņemamā pensija būtu Ls202,50. Tā kā ejam balsot PAR!!! Es jau to izdarīju!
J
Jā, tas ir tieši tas, ko es arī nesapratu, un uz ko raksts tā arī nedeva atbildi, bet tieši tā ir pati būtiskākā daudziem. Vai šis referendums izdošanās gadījumā ļaus paaugstināt pensijas visiem? Es nesaprotu, kādās attiecībās pēc likuma ir minimālā pensija ar citām vecuma pensijām. Ja paaugstinās minimālo, būs jāpaugstina visas pārējās, vai arī nē? Ka beigās tiešām nesanāk, ka referendums ir par tiem, kuri nekad nav strādājuši, saņem minimālo, kas referenduma izdošanās gadījumā būs augstāka par, piemēram, manas mammas pensiju, kura 40 gadus strādājusi. To nu gan es neatbalstītu!
"....
&
Tomēr ir grūti saprast, uz kuriem pensionāriem attiecas balsojamie grozījumi - uz visiem vai tikai uz minimālās pensijas saņēmējiem. Vai pārējo pensiju lielums ir atkarīgs no minimālās pensijas lieluma valstī?
Ritasi
R
Nemuldi,ja nesajeedz! Uz referendumu!
Uzvara
U
Un pēc tam katrs, kurš nostrādājis 10 gadu, par katru gadu saņems Ls 13,50, katrs, kurš nostrādājis 20 gadu, par katru gadu saņems Ls 6,75, bet katrs, kurš nostrādājis 50 gadu, par katru gadu saņems Ls 4.
rēķinu līdzi
r
Purne savās runās manipulē ar skaitļiem un cenšas visiem tā sajaukt galvas, ka nu liekas, tiešām viss būs kārtībā bez referenduma, .... bet tas tā nav. Cilvēkam ar 42 gadu darba stāžu, kas pensionējies līdz 1996. gadam, pensija ( ar visu daudzināto 70 sant pielikumu par katru gadu) vēl nesasniegs ne iztikas minimumu. Toties grozījumi nodrošinātu 202 Ls. Grozījumos iestrādātais koeficients ir taisnīgs visām pensionāru kategorijām un nav ko kult ūdeni, ka tas nonivilē visu vienādi. Ejam uz referendumu!
Sandris
S
Dienvidamerikā ir indiāņu cilts, kassazinājas svilpieniem. Ja Štokenbergs aģitētu tādā valodā, es pabrīnītos, mēģinātu atrast tulku un tad pateiktu, ticu teiktajam , vai nē. Un tā es darītu, neskatoties uz to, ka minētā kunga rīcībai ne visai piekrītu.
Diena
D
Vai var ticēt Saeimas deputātam Aigaram Štokenbergam, kurš aģitē plašsaziņas līdzekļos krievu valodā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SDDSD

KĀDU PROGNOZĒJAT AKTIVITĀTI UN REFERENDUMA IZNĀKUMU?

Aigars Freimanis, Latvijas faktu direktors

Iepazīstoties ar aptaujas rezultātiem, kur 44,5% atbild, ka noteikti piedalīsies referendumā, un vēl 19,5% norāda, ka drīzāk piedalīsies, jāsecina, ka ciparu ziņā referendums iznāks. Cipari mani nav pievīluši. Te gan ir viena būtiska ar vecumu saistīta tendence — jo lielāks gadu skaits, jo lielāka vēlme piedalīties. No aptaujātajiem vecumā 65 un vairāk gadu tautas nobalsošanā gatavi piedalīties 60,5%. Te redzama konkurence starp sajūtu "nauda tūlīt un tagad" un "nauda kaut kad un nezin kad". Zīle rokā — ir spēcīgs vilinājums. Vērojot atslābumu pēc referenduma par Satversmes grozījumiem, šķiet, neviens nedomā, ka šis kaut kādā veidā varētu apdraudēt valdību. Tā attieksme ir mazliet paviegla.

Arnis Kaktiņš, SKDS direktors

Sajūtu līmenī šķiet, ka aktivitāte būs zemāka, nekā nobalsošanā par Satversmes grozījumiem. Viens no iemesliem ir referenduma tēma, kas ir sarežģīta un lielai daļai grūti izprotama. Publiskajā telpā skan atšķirīgi viedokļi, kas apgrūtina lēmuma pieņemšanu. Tie, kas nevarēs tajos orientēties, varētu balsot neaiziet. Otrs iemesls varētu būt tas, ka praktiski nav nekādu reklāmas aktivitāšu un liela daļa arī neseko līdzi debatēm medijos. Ja starp ziepju operām parādās klipi vai uz ielām redzami plakāti, tad šie cilvēki to pamana, taču tādu reklāmu nav. Tas liek domāt, ka aktivitāte referendumā būs zemāka.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas