Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Visu Latvijai! rīkos dažādus Latviešu leģiona piemiņas pasākumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
opā
o
Pasākums vienkārši pa pirmo,ļoti patika un tā turpināt.
realpolitikis
r
VL nav iesnieguši pieteikumus.... protams, tagad viņi taču ir DEPUTĀTI !!! ja piepildīsies laime un dombrovskis paņems valdībā, ko par to teiks Krievija, vai ne..... nozēlojami!!!!!!!!!!!!
tolerasts
t
Nav ko dirst. VL nekad nekādus pasākumus 16.martā nav rīkojusi, tikai piesavinās godīgu un patriotisku latviešu nopelnus,
es domāju
e
un tāpēc Latvieši savā pašu zemē drīkst pieminēt visus savus senčus, kas cīnījās par tās neatkarību, kad vien vēlas.
es domāju
e
Latviešiem nav nekāda sakara ar Vācijas fašistisko vēsturi un ideoloģijui. Latvieši neizraisīja ne I , ne II pasaules karu. Latviešiem nebija nekādu citu tautu pavērdzinšanas vai iekarošnas plānu atškirībā no smagā ekonomiskā un morālā krīzē slīgstošām lielvalstīm kā Vācija un Krievija. Latviešiem vajadzēja tikai vienu, lai reiz tos liek mierā un nekad neviens nelien viņu zemē, kas bija viena no attistītakajām ga n savulaik Krievijas impērijā gan 20.- 30. gadu R-Eiropas brīvajām zemēm.
I.Gr.
I
Cik es zinu, tad 16. martu patiesi ieriikoja aarzemju latvieshi, Daugavas Vanagi. Bet Vaacijaa 16. marts bija klusa pieminjas diena. Netika taisiitas nekaadas pompozas demonstraacijas. Kas paziist vaacieshu mentalitaati peec lielaa kara, tas zinaas, ka tas vispaar nebija iespeejams. Vaacieshi neveeleejas pat piemineet Wehrmachtu, kur nu veel ierochu SS karaviiru vieniibas. Varbuut Latvijas latvieshi vareetu pamaaciities no Vaacijaa nonaakushiem 15. diviizijas viiriem! Un no Daugavas vanagiem Vaacijaa!
Oskars
O
Vai LTV tiešraides RĀDĪS un skaistās LETIŅU vecās dziesmas?????
Zemgalis
Z
Nožēlojamie pajolīši atkal taisīs šovu uz vecu cilvēku rēķina. Būtu vismaz tagad,esot oficiālajā politikā, ieslēguši smadzenes, protams, ja tādas ir. VISU LATVIJAI jaunieši, nu beidziet taču reiz ākstīties pie Brīvības pieminekļa. Nepazemojat Latviju pasaules acīs ar savām, it kā patriotiskajām izdarībām. Lasiet vēsturi un nepieņemiet par tīru monētu ārzemju "Daugavas vanagu" sentimentālo ekstrēmistu murgus. Leģionāri ir pelnījuši cieņu, bet ne banālu šovu!
Juris
J
Dziesma par Trīnīti, ko te daudzi citē, sākotnēji parādījās Latvijas radiofonā 1942. gadā un ātri kļuva populāra. Lai nenotiktu putrošanās, šeit ir variants, kā to atceras man pazīstams tā laika notikumu dalībnieks, karavīrs Arturs Grava. Ik katru sestdien's vakaru arvien, arvien Pie Trīnes gāju klētiņā arvien, arvien. Bet reiz pie klēts es piegāju arvien, arvien Un iekšā troksni dzirdēju arvien, arvien. Tur Ješka iekšā sēdēja arvien, arvien Un manu Trīni bučoja arvien, arvien. Ak, Trīnīt, manu sirdspuķīt, arvien, arvien, Tu solījies reiz mana būt arvien, arvien. Bet nu tu mani pievīli arvien, arvien, Un Ješkam sirdi atdevi arvien, arvien. Es došos prom uz austrumiem arvien, arvien, Tu manis vairāk neredzēs' nekad, nekad. Mēs sitīsim tos varenos, arvien, arvien, Nemūžam neuzvaramos arvien, arvien. Lai latvju zobens nesarūs nekad, nekad, Lai latvju saule nenoriet nekad, nekad! (Vēlāk pēdējā pantā dziedāja arī "Mēs sitīsim tos sarkanos, pēc tam tos zili pelēkos" - bet tas vairs nav oriģinālais dziesmas variants.) Runāt par "utainajiem" kara kontekstā vispār nav korekti, jo utis tolaik bija visiem frontes karavīriem.
Fakts
F
Okupanteļi un kangarēni RD var aizliegt sev klizmu taisīt, bet leģionāru gājieni bijuši un būs!
Bībelnieks
B
Lai pieminētu un neaizmirstu Latvijas varoņus kas metās pret sarkano segu. Pat pārliecinātais komunists, LU vēstures profesors, Antonijs Zunda ar uzslavu piemin leģionārus. Tā Zunda: Leģiona darbībā nekonstatē kara noziegumus Latvijas valstij un latviešu tautai naidīgi un nedraudzīgi spēki allaž ir centušies izmantot leģionu kā pierādījumu latviešu brīvprātīgai sadarbībai ar nacistiskās Vācijas okupācijas režīmu. To savulaik cītīgi darīja padomju propaganda, tagad līdzīgu ceļu iet arī Krievijas attiecīgās institūcijas. Tā pavisam nesen, 2004.gada 13.februārī, Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas informācijas un preses nodaļa sagatavoja un izplatīja memorandu "Par Latviešu SS leģiona līdzdalību kara noziegumos 1941.-1945. gadā un mēģinājumiem Latvijā revidēt Nirnbergas tribunāla spriedumu". Šajā dokumentā vērojama atgriešanās pie padomju laika vēstures koncepcijas. Memorandā Latviešu leģiona izveide pasniegta kā nacionālā šovinisma un kolaboracionisma izpausme. Tāpat kā savulaik padomju propaganda, arī mūsdienās sagatavotais memorands apvaino leģionu un tā karavīrus līdzdalībā kara noziegumos. Tas ir nepamatots un absurds apgalvojums. Tādēļ Zatleram, Dombrovskim un ministriem un deputātiem jābūt tautas priekšgalā ejot pie Brīvības pieminekļa!!
Jonis
J
Tu pasauc kādu speciālistu, lai salabo kompi, citādi vieni vienīgi ķeburi Tev tur sanāk. Vari klapēt pa klaviatūru cik gribi, bet uzrakstīt, lai to varētu arī izlasīt.... Tev nesanāk.
То есть вас заело на ослах, Путине и майоре Блохине. Это ваш круг общения:-)
KLM
K
ostroumie + osjol = osloumie ................................................... ...................... pareizi,čelovek - tikai tāds piesola visus ''močit v sortire'' - osloumie...
arturs
a
nu ljoti "svariigi" man man bija zinaat ko tie nacionaalisti no visu latvijai riikos 16jaa martaa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas