Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vita Matīsa: Iebaidīšanas mehānisms strādā

Pēdējos gados jūtama nostalgija pēc vecajiem laikiem, un tas ir manāms itin visā, kur pašreizējā Latvijas politiskā elite viens pret viens kopē padomju laika attiecību tradīcijas. Šādu domu intervijā Latvijas radio svētdien izteica politoloģe Vita Matīsa. Viņa arī teica, ka viena no bīstamībām ir vecās politiskās elites pamatlieta — visi, kas domā citādāk nekā viņi, kas domā pretēji, kļūst par autsaideriem jeb izstumtajiem.

Un tas nozīmē — ja tu domā citādi, tev par to nāksies bargi maksāt, teica V.Matīsa. Šis iebaidīšanas mehānisms, viņasprāt, labi nostrādājis nesenajā Augstākās tiesas priekšsēdētāja izvēlē. Politoloģe jau iepriekš ir izteikusies, ka Latvijā nav skaidru kritēriju, kā jāievēl amatpersonas. V.Matīsa intervijā uzsvēra procedūras caurskatāmības principu — tas nepieciešams, lai sabiedrībai būtu pilnībā skaidra tiesnešu argumentācija, kāpēc Ivara Bičkoviča kandidatūra ir labākā Augstākās tiesas priekšsēdētāja amtam. Taču tās nav. Sabiedrībai ir palikusi tikai sajūta — ja tu man esi labs draugs un netraucē strādāt, tad viss ir kārtībā. Viņa uzsvēra, ka augstākā tiesneša ievēlēšanā šoreiz varbūt ir izpildīts demokrātijas likuma burts. Bet vai bija demokrātijas likuma gars?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas