Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VK: Bērnu un ģimenes lietu ministrijā nepilnības darbinieku piemaksu sistēmā

Valsts kontrole (VK) veikusi finanšu revīziju Bērnu un ģimenes lietu ministrijā (BĢLM) par pagājušo gadu un konstatējusi vairākas nepilnības – gan prēmiju un piemaksu izmaksā, gan arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa norēķinos. Kopumā VK pēc revīzijas ir izstrādājusi 11 ieteikumus.

BĢLM iekšējos normatīvajos aktos ir noteikts, kāda veida un cik liela apjoma piemaksu var saņemt ministrijas darbinieki , taču nav noteikta ne piemaksu piešķiršanas kārtība, ne kritēriji piemaksu piešķiršanai, konstatēts revīzijā. Līdz ar to pastāv risks, ka BĢLM netiek nodrošināta piemaksu caurskatāmība. BĢLM nav noteikti arī detalizēti kritēriji prēmiju piešķiršanai.

Lai gan revīzijas laikā tika novērstas VK atklātās nepilnības BĢLM pakļautības iestādes valsts aģentūras „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” (JSPA) algu aprēķinos, aģentūras izveidotās iekšējās kontroles sistēma attiecībā uz atalgojuma aprēķinu nenodrošināja attaisnojuma dokumentos sniegtās informācijas piemērošanu darba samaksas aprēķināšanā.

Revīzijā arī tika konstatēts, ka JSPA 2007.gadā slēgusi līgumus ar nerezidentiem par starptautisku apmācību kursu sagatavošanu, realizēšanu un izvērtēšanu un par iepriekš minēto pakalpojumu saņemšanu noteikusi atalgojumu. Izlases veidā, veicot četru darījumu pārbaudi par atalgojuma izmaksu pareizību nerezidentiem, tika konstatēts, ka visām četrām personām JSPA līgumos noteikto atalgojumu Ls 9776 izmaksājusi, neieturot iedzīvotāju ienākuma nodokli.

VK izstrādātos 11 ieteikumus BĢLM apņēmusies ieviest līdz šā gada beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas