Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

VK: Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra strādā neekonomiski un neefektīvi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ausma no IZM...
A
Ausma no IZM zaudēs darbu ...tāpēc tā brēka un kašķa meklēšana.....beidzot viņai piegriezīs...tusiņus visatļautajā IZM...tāpēc vecenīte uztraucas....jo IZM nekad av efektīvi strādājusi... Bet VK par 450 LV saceļ brēku, kad šlosers bārsta miljonus......jāsmejas Par SUdrabu un viņas klerkiem, kuri pat elementāro angļu val. nesprot Jūs gribat , lai jaunieši tiekas krievu sādžā.... šī iestāde daudz darījusi LV jauniešu labā - praktiskā ziņā....nekā pokazuha IZM....
ese
e
Kāds Māmiņu klubam sakars ar JSPA? JSPA nav sabiedriska organizācija, bet valsts iestāde, kas administrē ES programmas līdzekļus, un bez kuras šos līdzekļus nevarētu iegūt, jo ES nedos naudu kādam aktīvistam, lai sadala pēc savas patikas. Tas ir loģiski, ka naudai jāiet caur valsts iestādi. Un, ja nu tas ko maina, viņu telpas atrodas 3. nevis 1. stāvā. Un tā nav vienīgā BĢLM iestāde tajā māja, tā ka pieņemu, ir pietiekami loģiski un izdevīgi tur atrasties.
Elfa
E
Valsts kontrole gan ir zvēri - šitādus pārkāpumus par šitādām summām atklāt! Tas tiešām ir ko vērts - atklāt grāmatvedības klūdas uz 15000 un līdzekļu netaupīšanu 450 Ls apmērā! Labi un efektīvi iztērēta Valsts kontroles nauda un laiks.
Artūrs
A
JSPA - totāla atmazgātava
m.
m
vai tik nav tā, ka VK vnk grib sev + punktus sapelnīt un izrādīties efektīvi, saucot citus par neefektīviem. smieklīgi. aģentūra savu darbu dara labi un profesionāli. ok, reizēm ES nauda tiešām tiek piešķirta tusiņiem, bet palasiet ES vadlīnijas & arī tusiņos cilvēki kko iemācās, kas nozīmē, ka naudu tam drīkst dot. atraduši, kam piesieties. šis raksts reāli prasās pēc atbildes trieciena no jspa&partneriem + atbalsta vēstules no jauniešiem. laiks, kad parādīt solidaritāti varbūt?
i.
i
domāju VK ir ar šo gadījumu izpelnījusies atklāto vēstuli/rakstu: "VK neizprot valsts pārvaldi un sabiedriskos procesus." Ar apakšvirsrakstu "Kā jebkurš kantoris darīs visu, lai pierādītu savu "varu"".
imants
i
"Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ir kārtējais treknais likvidējamais augonis. Ja ir vēlēšanās, aktīvisti jaunatnes starptautiskās programmas var virzīt sabiedriskā kārtā, bet uzturēšana no budžeta ir ekstra. Kāpēc piemēram, Māmiņu klubs ir sabiedriska organizācija, bet šie piezīdušies budžetam? Arī telpas viņi ierīkojuši diezgan lepnā vietā pie galerijas "Centrs", 1. stāvs - īsti piemērotas komercdarbībai, nevis jauniešu birokrātu pasēdēšanai." Tavuprāt valstij nevajadzētu izrādīt nekādu interesi par ES līdzekļu izlietojumu?? interesanta attieksme. ok, JSPA nav sakārtojusi grāmatvedību - slikti, bet kā norāda cipari, tās ir sīkas kļūmes, par kurām iespējams pirmkārt vainīga ir grāmatvedība, nevis priekšniecība. tie, kam ar JSPA nav bijis nekāds sakars - nu, šajā sakarā gan varētu paklusēt, jo tās iestādes darbība manuprāt būtu jāveicina un jāpaplašina - jo neformālā izglītība valstī ir nožēlojamā līmenī. kā var saistīt neformālo izglītību ar māmiņu organizāciju, gan nesapratu. Ausma, kas ir neformālā izglītība?
Ausma
A
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ir kārtējais treknais likvidējamais augonis. Ja ir vēlēšanās, aktīvisti jaunatnes starptautiskās programmas var virzīt sabiedriskā kārtā, bet uzturēšana no budžeta ir ekstra. Kāpēc piemēram, Māmiņu klubs ir sabiedriska organizācija, bet šie piezīdušies budžetam? Arī telpas viņi ierīkojuši diezgan lepnā vietā pie galerijas "Centrs", 1. stāvs - īsti piemērotas komercdarbībai, nevis jauniešu birokrātu pasēdēšanai.
Hm...
H
Pajautājiet VK, kas notiek ar atzinumiem par valsts iestāžu darbību, tad, ja pirms tam tiek paņemts revidents, kas veic iestādē revīziju no vien konkrēta uzņēmuma, kurā strādā, kāds VK gana augstu stāvošas darbinieces, gan tuvs radinieks! 450LVL - šis ir reāls pārkāpums!!! VK jūs esat zvēri! Bet tas, ka diemžēl VK darbinieki ir tik neizglītoti, ka nespēj izlasīt ES notiekumus (angļu valodā) par to kā šī programma ir jāadministrē un tāpēc n-tās reizes traucē aģentūras darbiniekus ar pieprasījumu vienu tabulu, ko tie ir sagatavojuši atbilsotši tam kā par finansējumu jāatskaitās Briselē pārtaisīt n-tās riezes, lai tik "dāmas" varētu ko saprast noteikti liecina par to, ka VK strādā efektīvi!!! Par to, ka dažreiz apstiprinātie projekti ir tusiņu - tā nu tas diemžēl ir un visiem projektiem to relizācijā klāt nezistāvēsi. Tā tas ir ne tikai šajā programmā. Jaunieši - tas ir jūsu pašu godprāts, ko un kā jūs darāt ar finansējumu, ko esat dabūjuši, jo esat pierādījuši, ka ideja ir laba, tad arī to realizējiet nevis tusējiet. Bet, kas nespēj pierādīt savu labo ideju - paši vainīgi, ka nevarat noformulēt savu domu un to gana sakarīgi uzrakstīt!
Ērglis
Ē
"Neefektīvi, aizsēdējušies birokrāti. Viņu darbam ar jauniešiem nav nekā kopīga." Ok, korekcija, birokrāti. Piedodiet, bet tos jauniešus, kas tur ar mirdzošām acīm pasauli lāpa, nosaukt par "aizsēdējušamies birokrātiem" var tikai vienkārši ignorants nezinātājs. Un jā, visticamāk Aijai ar jauniešiem tiešām nav nekāda sakara.
Vita
V
Aijas tekstā nav neviena vārda par ierēdņiem, tikai par valsts iestādi kā tādu.
Ērglis
Ē
Nu jā, latvieši ir tiešām spējīgi aptvert problēmas cēloņus...iedod tikai iemeslu un piemēram Aija, kas nezin, ka šajā aģenturā praktiski ierēdņu nav, izmet frāzi un tai piešķir 4 x 5 zvaigznītes. Hip hip urā :)
Ērglis
Ē
"VK revīzijā ir atklājies arī, ka JSPA nav efektīgi izmantojusi ārvalstu finanšu līdzekļus jaunatnes apmācību pasākumiem, kā dēļ JSPA būtu varējusi ietaupīt līdzekļus gandrīz Ls 450 apmērā." Ou yē, viena normāla jaunatnes pasākuma organizēšana. VK, visu cieņu, bet nu šeit jūs nodevāt kā tīrākie burta kalpi. Zinu šo organizāciju un cienu tās paveikto. Bet nu grāmatvedibu gan savediet kārtībā.
ese
e
Nezinu nevienu valsts iestādi, kurai ar jauniešiem būtu lielāks sakars kā JSPA. Tik personīgi un pretimnākoši, kā pie viņiem, nestrādā nekur. Tāpat arī proejktu rakstītāju apmācības - tieši tās ir efektīvas, jo ar cilvēkiem tiek strādāts individuālāk un ar mērķi sasniegt kvalitāti. Sadzenot pilnu zāli ar naudas gribētāiiem un pastāstot tikai pamatlietas, manuprāt, neko efektīvu panāk nevar. Un ko nozīmē projekti ar lielāku pievienoto vērtību vai kaut ko paliekošu? Vērtība jau ir tajā, ka jauniešiem tiek dota iespēja komunicēt plašāk par sava pagalma robežām, iespēja mācīties organizēt, vadīt, uzņemties atbildību, risināt problēmas utt, utt. Un viena no Latvijas apmaiņām tika apbalvota kā labākā Eiropā. To ar drošvien nevajadzēja apstiprināt, tusiņš tak tikai tāda apmaiņa..ne?!
bs
b
nu, gan Valsts kontrole atradusi vietu, kurai brukt virsuu. BĢILM projektu administresana izmaksajot 2x letaak - ar neprofesionaalaaku un pretiigaaku iestaadi kaa BĢILM nav naacies saskarties. taapeec arii maksaa leetaak, ka tur ierednji ar padomju laika tradiicijaam. JSPA ir viena reaala iespeja jaunieshiem kaa maaciities aarpus skolas ikdienas, kuraa vinjiem biezhi jaaskaaras ar demotiveetiem un shaurdomaajoshiem skolotaajiem. un vispaar VK - vecu, aprobezhotu vecenju karaliste!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas