Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VK kritizē KM veikto izmeklēšanu par darījumiem "Kultūras informācijas sistēmās"

Uzņēmumu līgumu slēgšana ar darbiniekiem par pienākumiem, kuri jau paredzēti darba līgumos, Kultūras ministrijas paspārnē esošajā aģentūrā _Kultūras informācijas sistēmas _pērn bijusi ļoti izplatīta - no 24 darbiniekiem ar 18 slēgti uzņēmuma līgumi. Ar dažiem no tiem pat vairāk nekā desmit. Kaut gan Kultūras ministrija februārī ierosināja disciplinārlietu par šādu līgumu slēgšanu, tā nav izvērtējusi visus gadījumus un aģentūras direktora Armanda Magones atbildību.

Kopumā uzņēmuma līgumos darbiniekiem izmaksāti pāri par 80 000 latu.

VK veiktajā revīzijā konstatēts, ka uzņēmuma līgumu skaits vienam darbiniekam gada laikā ir līdz pat 15 līgumiem. Piemēram, ar aģentūras juristi noslēgti 15 uzņēmuma līgumi, ar aģentūras direktora vietnieci -14, ar sistēmu inženieri – desmit. Uzņēmuma līgumu atlīdzību kopsummas veido no 4 % līdz pat 75 % no kopējā darbinieka atalgojuma 2009.gadā. VK konstatējusi, ka darba pienākumi uzņēmuma līgumos ir identiski tiem, kuri noteikti darba līgumos. Piemēram, ar sabiedrisko attiecību menedžeri noslēgti trīs uzņēmuma līgumi par sabiedrisko attiecību menedžera pakalpojumu sniegšanu, ar projekta vadītāja asistentu noslēgts līgums par projekta vadītāja asistenta pienākumu veikšanu utml. Revīzijā netika sniegts skaidrojums, kādi ir aģentūras un konkrētu darbinieku ikdienas pienākumi ārpus pienākumiem projektu ietvaros.

Daudzi no līgumiem slēgti bez konkursa izsludināšanas, kas ir pretrunā likumam gadījumos, ja līguma summa pārsniedz 10 000 latu. Šādus līgumus pērn aģentūras ar darbiniekiem noslēgusi piecos gadījumos, konstatējusi VK.

Savulaik raidījums Nekā personīga vēstīja par šādu praksi saistībā ar Eiropas Savienības fondu projektiem. Kaut gan kultūras ministrs Ints Dālderis ierosināja disciplinārlietu, VK ieskatā tās ietvaros nav izvērtēti visi uzņēmuma līgumi, kuri slēgti aģentūrā. Tāpēc tā aicina vēlreiz izvērtēt aģentūras direktora atbildību līdzekļu izlietojumā.

KM norāda, ka tā turpinās pārbaudīt aģentūras veiktās darbības. Pārbaudi tā sola pabeigt piecu mēnešu laikā - līdz 31. oktobrim. Šajā laikā VK jāsniedz atbilde par tās konstatēto trūkumu novēršanu.

Atalgojumiem plānotie izdevumi aģentūrā sākotnēji bija aptuveni 385 000 latu, bet pēc budžeta grozījumiem vasarā aģentūras atalgojumu fonds saruka līdz aptuveni 350 000 latu.


(papildināta ar 5. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas