Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VK: naudas tēriņi SIF jāizmeklē Kastēnam

Integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns (LPP/LC) lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Valsts kontrolei (VK) izvērtēt Sabiedrības Integrācijas Fonda (SIF) rīcības likumību, it kā organizējot "seminārus darbiniekiem", lai gan patiesībā notikusi Ziemassvētku balle. Valsts Kontroliere Inguna Sudraba Dienai pauda pārliecību, ka vispirms izmeklēšana par notikušo ir jāveic O.Kastēnam, jo tieši ministrs paraksta SIF finanšu gada pārskatus.

"Plašsaziņas līdzekļi mani pārsteidza ar ziņu, ka es uz 2006.gadā SIF ielūgumā minēto Ziemassvētku balli biju kā uz semināru. Šis piemērs demonstrē, ka valsts iestādēs nav izstrādāts strikts mehānisms, kas neļautu šādā negodīgā ceļā organizēt balles,” uzskata ministrs. Žurnāls “Kas jauns” otrdien raksta, ka SIF 2006.gada Ziemassvētkos Reiterna namā rīkoja semināru, taču, spriežot pēc fotogrāfijām, tas izskatījās pēc ballītes ar vīnu un mūziku.

No finanšu uzraudzības viedokļa, integrācijas lietu ministrs O.Kastēns paraksta SIF gada pārskatu, uzņemoties arī atbildību, stāsta I.Sudraba. “Ja parakstās, tad arī atbild par darbībām,” uzsver I.Sudraba. Valsts kontroliere uzskata, ka gadījumā, ja būs notikusi līdzekļu izkrāpšana, tad tiesībsargājošās iestādes tālāk izmeklēs, bet vispirms O.Kastēnam jāveic izmeklēšana savā sekretariātā.

Vai sagaidāms jauns “zemeņu kūkas” skandāls, Valsts kontroliere pagaidām vērtēt nevar. “Protams, ja pasākums pēc būtības ir viens, bet noformēts cits, tas ir tas pats princips, kas tika atklāts e-lietu sekretariātā,” sacīja I.Sudraba. Kā zināms, e-lietu ministre Ina Gudele demisionēja pēc tam, kad atklājās, ka ministres dzimšanas diena svinēta par valsts naudu.

SIF sekretariāta direktora p.i. Aija Bauere Dienai sacīja, ka viņai ir grūti komentēt medijos izskanējušo informāciju par Ziemassvētku balles rīkošanu, kas tikusi noformulēta kā “seminārs darbiniekiem”, jo viņa darbu sekretariātā sākusi nesen. A.Bauere gan interesējās, no kurienes Diena ir ieguvusi šādu informāciju. Uzzinot, ka pasākuma foto ir publicējis žurnāls “Kas jauns?”, sekoja A.Baueres reakcija: “Vai tas ir nopietns žurnāls?”

Diena sazvanīja arī Nilu Saksu, kurš 2006.gadā pildīja SIF vadītāja pienākumus. Viņš sacīja, ka “tā bija gada izvērtēšana, kas beidzās ar balli”. Bijušais SIF vadītājs neuzskata, ka ir noticis kaut kas nepareizs, jo kaut kādā veidā darbiniekiem ir jāpulcējas. Jautāts par tērēto līdzekļu samērīgumu, N.Sakss atbildēja: “Pasākums bija organizēts 60-70 dalībniekiem, vērtējiet paši.”

Semināram, kura tēma esot bijusi "Gada darba izvērtēšana", no valsts naudas iztērēti 1 549 lati, vēsta LETA.

O.Kastēns arī norādījis, ka varbūt tieši šī iemesla dēļ fonds nevēlas mainīt savu statusu un būt kāda pārraudzībā. Jāatgādina, ka SIF šobrīd ir Ministru kabineta pārraudzībā, bet integrācijas lietu ministrs O.Kastēns uzskata, ka pārraudzību pār SIF jāveic integrācijas lietu sekretariātam. O.Kastēnam pagaidām nav izdevies to panākt. Trešdien par to spriedīs atbildīgā Saeimas komisija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas