Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

VK negrasās pārbaudīt Latvijas kuģniecības iespējamos ziedojumus Liepnieka organizācijai

Valsts kontrole (VK) negrasās pārbaudīt Saeimas pretkorupcijas komisijas vadītājas Lindas Mūrnieces (JL) pausto informāciju par uzņēmuma Latvijas kuģniecība (LK) iespējamiem ziedojumiem premjera biroja vadītāja Jurģa Liepnieka (TP) dibinātajai Sabiedrībai par vārda brīvību.

Valsts kontrolieres padomniece Līva Ulmane aģentūrai BNS teica, ka LK ir privāta kompānija un vērtēt tās ziedojumus neesot VK kompetencē. "Privāta kompānija var ziedot, kam grib," paskaidroja Ulmane. Ceturtdien VK L.Mūrnieces vēstuli ar lūgumu izvērtēt iespējamos LK ziedojumus sabiedriskajai organizācijai vēl nebija saņēmusi.

LK sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Ozoliņa-Tumanovska aģentūrai BNS informāciju, ka uzņēmums ziedojis "Sabiedrībai par vārda brīvību", ne apstiprināja, ne noliedza. "Mums uz šādu jautājumu nav jāatbild, šāda informācija mums nav jāpublisko," aģentūrai BNS paskaidroja LK pārstāve. Viņa uzsvēra, ka uzņēmumam tas ir nebūtisks jautājums.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kuram L.Mūrniece lūdza izvērtēt viņas rīcībā esošo informāciju par J.Liepnieka dibinātās organizācijas ziedotājiem, informāciju nodevis izskatīšanai kopā ar citām lietām par sabiedriskajām organizācijām, kuras priekšvēlēšanu laikā nodarbojas ar politiķu reklamēšanu.

Jau vēstīts, ka Mūrniece lūgusi izvērtēt viņas rīcībā esošo informāciju, ka premjera biroja vadītāja Jurģa Liepnieka dibinātā biedrība "Sabiedrība par vārda brīvību" saņēmusi prāvus ziedojumus no TP biedra Andra Šķēles, LK un J.Liepnieka. L.Mūrnieces rīcībā esot informācija, ka Šķēle organizācijai, ar kuras gādību reklamēti TP ministri, ziedojis 300 tūkstošus latu, "Latvijas kuģniecība" - 90 tūkstošus, bet 40 tūkstošus ziedojis Liepnieks. Iesniegumā KNAB L.Mūrniece uzsvērusi - biedrības ziedotāju sastāvs norāda uz to, ka nevalstiskā organizācija, kas radīta, lai it kā aizstāvētu vārda brīvību, patiesībā ir izkārtne un dibināta, lai TP varētu apiet vēlēšanu kampaņas tēriņu griestus.

L.Mūrniece vērsusies arī pie Valsts kontroles, lūdzot veikt revīziju, kurā pārbaudītu, vai LK tiešām ziedojusi biedrībai, un ņemt vērā apstākli, ka uzņēmuma pamatkapitālā pastarpināti ir valsts kapitāla daļas. KNAB iepriekš solīja pārbaudīt, vai TP reklāmas klipu izdevumus iekļaus priekšvēlēšanu izdevumu uzskaitē, kā arī to, vai reklāmas klipi netiek finansēti no Rīgas Austrumu slimnīcas sabiedriskajām attiecībām paredzētā budžeta. Šādas aizdomas izteica JL, norādot, ka kampaņas organizētāji ir J.Liepnieks un viņa biznesa partneris Kaspars Rolšteins, kurš esot saņēmis būtisku finansējumu no Veselības ministrijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas