Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

VL! rosina ieviest "līdzprezidenta" amatus

Lai izšķirtu samilzušo dilemmu starp tautas un Saeimas vēlēta prezidenta institūcijas piekritējiem, ierosinām ieviest divus "līdzprezidenta" amatus, kur vienu prezidentu ievēlētu tauta, bet otru - Saeima, paziņojumā presei norāda partija Visu Latvijai! (VL!).

Šāda pārvaldes modeļa efektivitāti, kad ir divi līdzatbildīgi vadītāji, partija pārbaudījusi uz savas pieredzes atzinusi to par veiksmīgu un aicina to realizēt arī valsts līmenī, norāda VL!.

VL! uzskata, ka viens Valsts prezidents, lai arī cik perfekts būtu, tomēr nevar iemiesot sevī visas tās labās un nepieciešamās īpašības ko vēlas redzēt gan Saeimas vairākums, gan visa Latvijas tauta.

"Kā liecina arī padziļināta heraldiskā izpēte, Latvijas ģerbonī esošā lauva un grifs tieši simbolizē šo "līdzprezidentu" institūcijas pamatojumu un Latvijas tautas gribu. Bez tam šāda divkāršā pārvaldība bija jau senajā Romas impērijā kad valsts varu realizēja tautas sapulcē ievēlēti divi konsuli un nu Latvija varētu kļūt par pirmo valsti pasaulē kas atjauno šo vēsturisko taisnīgumu," savā paziņojumā presei norāda VL!.

VL! uzskata, ka šāds priekšlikums ļaus ieviest lielāku varas līdzsvaru valsts pārvaldē, kā arī padarīs valsts varu demokrātiskāku.

VL! priekšlikumus jau iesniegusi Saeimas prezidijam un tuvākajā laikā sāks plašu diskusiju par jaunās kārtības ieviešanas praktisko pusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas