Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

VM sagatavota koncepcija obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Vēl jau paliek tā problēma, ka neārstējas, neārstējas, kamēr gaišā dienas laikā uzreiz blaukš, gar zemi, un tad valstij, protams, var paveikties, un cilvis atstieps kājas, bet var arī izvilkt līdz slimnīcai, un tur var sanākt reanimācija, operācijas.....garantēti tēriņi bez garantētas kaut vai izdzīvošanas.
Ieva
I
Vispār jau vēl ir tā problēma, ka VM dižadministratoriem gribas rēķināties ar konkrētu summu, taču, ja paaugstinātu nodokli, tad tāda noteikti nesanāktu. Tiesa neviens vēl tā arī nav parādījis, kāpēc ministrijai vajag tieši tik, un vai tās rīcībā esošā nauda tiek tērēta saprātīgi, jo, piemēram, uztaisīt par valsts līdzekļiem nekam nederīgas ortozes, lai nabaga vecāki pēc tam vāktu naudiņu īstām.....
Ieva
I
Atceros, kā vēl treknajos gados pēc 8 mēnešu gadīšanas rindā skaitīju pēdējās stundas līdz MRI un kāds cilvis teica, ka leiši to par daudz mazāku naudu viens- divi uztaisīs....
Ieva
I
Vienalga nespēju iebraukt, kāpēc nevar vienkārši celt socnodokli? Cer, ka daļa ļautiņu apjuks vismaz līdz brīdim, kad reģistratūrās pateiks, ka to polisi var sev iebāzt....Vai arī jau gatavo siltas vietiņas samazināmajiem ierēdņiem, kas nu pūzdami elsdami to apdrošināšanu administrēs?
uldis
u
Mēs esam Eiropā,tāpec gribētu zināt kādas ir iespejas ārstēties teiksim Šauļos vai Valkā,kādas tur ir izmaksas?
Zigis
Z
"Tad jau nosauc to par nodokli un iekasē" ---------------------- Izskatās, tu neuztvēri tēpisko niansi. Ja to nosauc par nodokli, tad tas jāiekasē VID-am. Bet ja par apdrošināšanu, tad iekasēt var privātfirmas - piemēram, "SIA Eglītis&Co1", "SIA Eglītis&Co2", "SIA Eglītis&Co3", "SIA Eglītis&Co4", "SIA Eglītis&Co5", u.t.t.
lno
l
Nu ko riņķis noslēdzies? Lamājām zelta rokas, bet atgriezamies pie viņa idejas?:)
vecis
v
Neiznāks ietaupījums! Tāpat kā ar OCTA, cilvēki nepirks un nemaksās. Tad vajadzēs uztaisīt speciālu policiju, kas ķers uz ielām un sodīs tos, kam nav veselības apdrošināšanas, bet pašus ļaunpātīgākos liks cietumā. Bet ja parēķina, cik cilvēku izspruks no soda sēžot mājās bez apdrošināšanas, cik izmaksās speciālā policija, cik cietumi, tad tas tālu pārsniedz visu ekonomiju no ieviestās VOCTA.
Mamzele
M
Būtībā tā ir aplikšana ar jaunu nodokli.
dūja
d
Sen jau vajadzēja nomainīt Eglīti, kas nav spējīgs domāt radoši. Joprojām milzīgs cilvēku daudzums saņem algas, bezkuriem var iztikt. Viņa seja ir kā maska, uz kuras neatspoguļojas neviena emocija. Akmens ģīmis. Kā gan ārsti mūs ārstēs par tiem nozēlojamiem 4 Ls. mēnesī, kuri lielākai tautas daļai vienalga tiks atrauti no ēšanas naudas. Varbūt ārstēsim ar badu?
:)
:
4 lati mēnesi nav nekas, arī pensionāriem un bezdarbniekiem.. tās ir 4 cigarešu paciņas vai 2 šņabja pudeles... pazīstu es 3 bezdarbniekus un 4 smēķējošus pensionārus.. nāksies izdarīt izvēli un smēķēt vai dzert mazāk! ideju atbalstu.
oi
o
Kāpēc mūsu valstī par bērniem nekas nav jāmaksā? Vai tāpēc, ka valsts ārkārtīgi bagāta? Pat Skandināvijā ir obligātā veselības apdrošināšana bērniem! Tos 4 latus mēnesī nevarētu nomaksāt varbūt 1% vecāku.
Suņu Jēkabs
S
Ja apdrošināšana nav brīvprātīga, tad jau zūd visa apdrošināšanas jēga. Tad jau nosauc to par nodokli un iekasē. Ja es apdrošinos, tad es pats izvēlos, kādus segumus man vajag, kas ir nepieciešams - vai sports, vai zobārstniecība, vai medikamenti utt. Tā, lai man ir izdevīgi.
hena
h
Gimenes arstiem tadas algas,kas sniedzas pari 2000 Ls.Vai tad viniem nav krize.Mums pacientiem bus jamaksa itseviski pensonariem ar mazajam pensijam jauztur labi situetie gimenes arsti ,lai vini var lepni dzivot.Visi noslegusi ligumus ar zalu izplatitaju firman un dargas zales vien nozime ,no kuram viniem nak procenti.Vai kads ir pakontrolejis ,cik gimenes arsts ietaupa naudinu nesutidams pacientu pie specalista ,bet pats izrakstot zales,un ta tas cilvecins tik staiga pie arsta un tik maksa gimenes arstam par itka arstesanu.
dzeris
d
Bet par apdrošināšanas sistēmu sen jādomā, bet tikai kā papildus sistēmu esošajai, jo pilnībā uz to pāriet pie mūsu nabadzības nav iespējams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas