Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

VNĪ aicina pieteikties Zatleram piemērota dzīvokļa īpašniekus

Prezidents vēlas pēc pilnvaru termiņa beigām mitināties Rīgas vēsturiskajā centrā aptuveni 240 kvadrātmetru plašā un pietiekami solīdā dzīvoklī.
Valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) patlaban aicina pieteikties dzīvokļu īpašniekus, kuru nekustamais īpašums būtu piemērots Valsts prezidentam Valdim Zatleram pēc pilnvaru termiņa beigām.

VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina aģentūrai BNS pastāstīja, ka ar šādu iniciatīvu VNĪ vērsušies jau aptuveni desmit dzīvokļu saimnieku. Uzņēmums arī nepārtraukti seko līdzi nekustamo īpašumu tirgus tendencēm un attīstībai.

Pašreizējos ekonomiskajos apstākļos VNĪ pastiprināti pēta pieejamos nekustamos īpašumus tirgus, kas atrodas Valsts prezidenta kancelejas noteiktajā administratīvajā teritorijā un atbilst pamatprasībām.

VNĪ apkopo līdz šim saņemto informāciju par pieejamo piedāvājumu un vienlaicīgi turpina to apzināt, norādīja Laukšteina.

Pēc tam iespējamo dzīvokļu sarakstu iesniegs Valsts prezidenta kancelejai, lai izvēlētos piemērotāko nekustamo īpašumu. To plānots izdarīt līdz jūnija otrajai pusei. Visatbilstošākais miteklis prezidentam jāizvēlas mēneša laikā, līdz ar to augusta vidū varētu kļūt zināms, kādā adresē atradīsies Zatlera pensijas dzīvoklis.

Kad pēc tirgus izpētes būs noskaidroti pieejamie nekustamie īpašumi, būs zināmas arī nepieciešamo izmaksu aplēses, uzsvēra VNĪ pārstāve.

VNĪ 18.martā saņēma vēstuli no prezidenta kancelejas ar lūgumu izvēlēties nekustamo īpašumu Rīgā, kas būtu līdzvērtīgs bijušajiem prezidentiem piešķirtajiem dzīvokļiem.

Abiem eksprezidentiem Guntim Ulmanim un Vairai Vīķei-Freibergai valsts nodrošinātais dzīvoklis Brīvības ielā ir aptuveni 200 kvadrātmetru plašs. Taču mājā Brīvības ielā 38, kurā bijušie prezidenti patlaban mitinās, vairs nav brīvu citu dzīvokļu, tāpēc nākamajiem eksprezidentiem jāmeklē citas iespējas.

Valsts visus bijušos prezidentus nodrošina ar dzīvesvietu pēc amata pilnvaru termiņa beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas