Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VNĪ tuvākajā laikā sāks meklēt dzīvokli Zatleram

Valsts prezidenta kancelejai aptuveni mēneša laikā jāformulē Valsts prezidenta Valda Zatlera vēlmes par dzīvokli, kas viņam pienākas pēc prezidentūras beigām. Valsts Nekustamie Īpašumi (VNĪ) pieprasījuši informāciju par vēlamo dzīvesvietas atrašanās vietu – Rīgā vai Rīgas apkārtnē, un dzīvokļa iekārtojumu. Kamēr nav zināmas V.Zatlera vēlmes, nekādus izmaksas griestus nosaukt nevar, _Dienai _atzina prezidenta kancelejā un VNĪ.

VNĪ gaida informāciju no kancelejas par nekustamā īpašuma lielumu, apdares kvalitātes līmeni, stāsta iestādes preses sekretāre Daiga Laukšteina. Šībrīža cenas nekustamā īpašuma tirgū noteikti tiks ņemtas vērā, viņa apgalvo.

Pagaidām vien zināms tas, cik liels varētu būt dzīvoklis V.Zatleram – ap 230 kvadrātmetru, jo tieši tik plašs dzīvoklis ir piešķirts eksprezidentiem – Vairai Vīķei – Freibergai un Guntim Ulmanim.  Valsts prezidenta kancelejas direktors Ēriks Ozols apstiprina, ka savulaik apspriesta arī iespēja par māju, jo, pēc VNĪ teiktā šovasar, dzīvoklis un māja ir "aptuveni līdzīgās cenās”. Tīri hipotētiski šāda iespēja mutiskās sarunās tika pieļauta, bet tā bija tikai varbūtības iespēja, saka kancelejas pārstāvis. Taču tagad valsts ekonomiskās situācijas dēļ situācija esot mainījusies. “Tagad dzīvokļa cenas ir stingri nokritušās un tur nav vienkārši variantu, ir iespējams tikai dzīvoklis. Situācija ir pietiekami skarba,” skaidri saka Ē.Ozols.

Atstājot Valsts prezidenta amatu, V.Zatlers no valsts saņems ikmēneša pensiju 50 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma, valsts dzīvokli, vienu automašīnu un sekretāru. Likumā noteikta arī iespēja saņemt apsardzi, taču par to atsevišķi jālemj Ministru kabinetam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas