Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VNĪ valsts objektu attīstībā ieguldīs 152 miljonus latu

Valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotājs "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) turpmākajos četros gados valstiski svarīgu objektu attīstībā plāno ieguldīt 152 miljonus latu (bez pievienotās vērtības nodokļa), piektdien žurnālistiem atklāja VNĪ valdes priekšsēdētājs Māris Kaijaks. Viņš paskaidroja, ka Finanšu ministrija ir apstiprinājusi prioritāro investīciju projektu sarakstu un šogad objektu projektēšanā ieguldīti jau apmēram astoņi miljoni latu.

Kopumā prioritāro investīciju projektu sarakstā ieļauti seši objekti - būves, kas tiks uzceltas no jauna vai uzlabotas, lai turpmākos gadus kalpotu valstiski svarīgām funkcijām. Kaijaks informēja, ka, pirmkārt, ieguldījumi nepieciešami Rīgas pils atjaunošanas pirmajai kārtai, kur VNĪ plāno darbus sākt vasaras vidū un šogad apgūt vienu miljonu latu no kopumā 15,8 miljoniem latu. "Šis ir valstiski un vēsturiski svarīgs objekts, un tā ir viena no mūsu prioritātēm," sacīja Kaijaks.

Otra svarīgākā ir Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvaldes administratīvās ēkas būvniecība, kuras kopējās izmaksas ir 10,59 miljoni latu (bez PVN) "Domāju, ka visiem zināms, kādos apstākļos strādā Ventspils policija, un tas neizraisa nekādus jautājums," norādīja Kaijaks.

Lielākās investīcijas - 42,37 miljonus latu (bez PVN) - VNĪ plāno ieguldīt muzeju krātuvju kompleksa būvniecībā Rīgā, Pulka ielā. "Varētu likties, ka šis projekts būtu atliekams, diemžēl situācija ir tāda, ka šis objekts tiešām ir nepieciešams, jo tas ir saistīts gan ar sākto rekonstrukciju Biržas mājā, uz kuru pārvietosies Ārzemju mākslas muzejs, gan arī ar Rīgas pils atjaunošanu, jo, neizbūvējot muzeja krātuves, mēs nevarēsim turpināt Rīgas pils atjaunošanu," klāstīja Kaijaks.

Par 12,03 miljoniem latu VNĪ plāno rekonstruēt un būvēt Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes un Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Nelegālo imigrantu uzturēšanās nometnes un patvēruma meklētāju centru, savukārt par 6,78 miljoniem latu (bez PVN) plānota Latvijas Nacionālā mākslas muzeja filiāles ēkas "Arsenāls" rekonstrukcija, bet 2,52 miljonus latu VNĪ iecerējuši ieguldīt Krāslavas rajona policijas pārvaldes administratīvā kompleksa būvniecības pabeigšanai.

Kaijaks gan atzīmēja, ka papildus tiks izvērtēta Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes, Valsts policijas koledžas Latgales reģiona filiāles ēku un Daugavpils zonālā arhīva ēkas būvniecība un rekonstrukcija Daugavpils cietokšņu ēku kompleksā, kam kopumā nepieciešami 62,84 miljoni latu. "Ņemot vērā, ka šajā projektā paredzētas arī lielas investīcijas no Daugavpils pašvaldības, šis projekts vēl ir ļoti rūpīgi jāizvērtē, jāizvērtē iespējas un vajadzības pašreizējā ekonomiskajā situācijā," sacīja Kaijaks.

Kopumā plānotās investīcijas 2009.gadā ir 30,2 miljoni latu, tostarp nodokļos valsts un pašvaldību budžetos tiks samaksāti 8,05 miljoni latu. No tiem aptuveni 3,4 miljoni latu būs PVN maksājums, bet 4,65 miljoni latu - iedzīvotāju ienākumu nodokļa un sociālā nodokļa maksājumi.

VNĪ valdes loceklis Agris Balodis atzīmēja, ka būvniecības izmaksas pašlaik samazinās un šie skaitļi ir tikai provizoriskas prognozes. VNĪ plāno, ka izmaksas vēl samazināsies.

VNĪ pērn strādāja ar aptuveni 5,1 miljona latu peļņu, kas ir divas reizes vairāk nekā 2007.gadā, bet uzņēmuma apgrozījums pieauga par 2,2 reizēm un sasniedza 20,42 miljonus latu.

VNĪ ir Finanšu ministrijas pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas