Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VSAA darbinieki brīdina par streiku

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) darbinieki ir gatavi streikam, ja viņiem nekompensēs inflācijas pieaugumu. VSAA darbinieku streika gadījumā netiks nodrošināta klientu pieņemšana, kā arī nenotiks ikmēneša bērnu, slimības, bezdarba, bērna kopšanas, citu pabalstu un pensiju izmaksas. Tādējādi streiks var skart vairāk nekā 900 000 Latvijas iedzīvotāju.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībā aģentūru BNS informēja, ka informācija par šādas protesta akcijas iespējamību saņemta no Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības, kas 200 dalīborganizācijās apvieno 5300 biedru.

VSAA darbinieki sagatavojuši vēstuli Labklājības ministrijai, kurā uzsvērti neizpildītie solījumi jau kopš iepriekšējās ministres Dagnijas Staķes darbības laika. Arodbiedrība vairāk nekā tūkstoša VSAA darbinieku vārdā pieprasa segt inflācijas radītos zaudējumus un nepasliktināt koplīgumu. Pretējā gadījumā tiks izskatīts galējs līdzeklis savu interešu aizstāvībai - streiks.

Latvijas valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finansu darbinieku arodbiedrība darbojas kopš 1920.gada, kad tika dibināta Latvijas valsts darbinieku arodbiedrība. Arodbiedrības sastāvā ir pāri par 200 dalīborganizāciju visos Latvijas rajonos, kas apvieno 5300 biedru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas