Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

VUGD: nākamnedēļ situācija saspringtāka būs ar Daugavu un Gauju

Patlaban Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vairāk uztraucas par tām vietām, kur nekas nav sācies un kur problēmas ir gaidāmas uz nākošās nedēļas vidu, piektdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes teica VUGD priekšnieka vietnieks ģenerālis Aldis Lieljuksis.

Šobrīd ļoti aktuāls jautājums esot par Daugavas baseinu - piektdien ar Latvenergo speciālistiem plānots runāt par pasākumiem, ko veiks kompānija. Otra vieta, kur var rasties nopietnas problēmas, ir Gauja pie Carnikavas, kur arī nekas nav sācis kustēt, teica VUGD pārstāvis. Ja veidosies sastrēgums, šajā vietā spridzinās.

Viņš arī brīdināja, ka ūdens pieplūdums varētu būt pie Aizkraukles un Pļaviņām. Tur vietējām varas iestādēm ir pateikts, lai cilvēkus brīdina, ka nākošajā nedēļā tur var būt straujš ūdens kāpums.

"Tas, kad izies ledus, ar to viss vēl nebegisies, vēl ir tālāk Krievijas ūdeniņi, Baltkrievijas ūdeņi. Es domāju, ka vismaz nedēļas divas mums ir jārēķinās ar nopietnu, saspringtu situāciju Daugavs baseinā," teica A.Lieljuksis.

Viņš informēja, ka aizvadītajā naktī ir piesalis un ūdens līmeņi pamatā ir kritušies, par aktuālāko stāstīja A.Lieljuksis. Tiesa, Kalnciema apkārtnē ūdens līmenis pieaudzis. Tur ledus virzoties uz jūras pusi.

Savukārt pie Staļģenes izveidojies ledus sastrēgums, kas gan šajā gadījumā esot labi, jo Jelgavā ūdens līmenis ir nedaudz pat krities. Jelgavas pašvaldības aģentūras Pilsētsaimniecība informācija liecina, ka uz šā rīta plkst.6 Lielupes līmenis bija pie 3,29 metru atzīmes, bet Svētes upes līmenis – 2,91 metra atzīmi. Kritiskā robeža Lielupē ir 3,5 metri.

Kā atzina VUGD pārstāvis, ir labi, ka nav piepildījušās prognozes, kādas tika izteiktas par silto laiku, un tagad svarīgi arī būtu, lai nesākas lietus. Viņš piebilda, ka arī zeme uzsūc daļu mitruma. Tiesa, meteorologu prognozes liecina, ka piektdien vietām Latvijas dienvidu rajonos, kur saule uzspīdēs biežāk, gaisa temperatūra sasniegs +14 grādus, turklāt dienas gaitā daudzviet īslaicīgi līs.

Ja plūdi būs, tie, pēc A.Lieljukša teiktā, izskatās, varētu būt strauji, tomēr to šobrīd neviens nevarot pateikt. Nevarot arī pateikt, kur būs ledus sastrēgums.

VUGD pārstāve Inga Vetere Latvijas Radio piektdien no rīta stāstīja, piektdien turpināsies spridzināšanas darbi pie Pļaviņām, kā arī Lielupes grīvā, savukārt Bārtā, kur arī sākotnēji to bija plānots darīt, izrādījies, ka ledus kustība ir sākusies un spridzināt nebūs nepieciešams.

Atbrīvojot Lielupi, vakar ar ledlauzi izdevies tikt cauri Buļļupei līdz Lielupei un piektdien plānots iet "uz augšu", teica A.Lieljuksis.

Piektdien no rīta sāksies māju apsekošana Ventspils pusē Ziru pagastā, no kurienes saņemtas ziņas par applūdušām mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas